En olaglig film.

I helgen såg jag en film som borde vara olaglig, eller i alla fall censurerad, med hänsyn till den svenska barnporrlagstiftningen. Och nej, det var ingen suspekt undergroundrulle eller nåt kinky shit jag hittat i bottenskrapet på internet. Det var Beckfilmen Lockpojken från 1997. I filmen får man vid flertalet tillfällen se ett foto på tre pojkar i yngre tonåren, avklädda och ”utmanande”. Bilden beskrivs t.o.m som ”barnporr” av filmens huvudpersoner.

Med tanke på att man i Sverige kan straffas för teckningar föreställande nakna sagoväsen så borde verkligen landets polis- och åklagarmyndigheten ta en titt på den här filmen. Och själv ligger jag väl risigt till som har sett den också, men som tur var så har jag inga kopior av den sparad så det kan bli svårt att bevisa. Och nej, jag hade heller inte laddat ner den olagligt – utan såg den via Canal Plus Play på Telia Digital-TV – så rimligen borde Canal Plus och Telia anmälas för spridande av barnporr.

För övrigt råkade jag även hitta nedanstående bild på det läskiga internet. Jag har censurerat bilden, både könet och ansiktet – för att skydda personen i fråga. Men jag kan säga så mycket att han är tio år gammal och bor i USA. Och det finns betydligt grövre bilder på den stackars pojken på internet – men de kan jag inte ens visa i censurerad form med hänsyn till svensk lagstiftning.

bart-simpson

PS! För säkerhets skull är det väl värt att nämna att jag givetvis tar avstånd från alla verkliga övergrepp på verkliga barn. Även om det är en självklarhet så måste jag nämna det eftersom folks sinnen blir grumliga så fort de hör ordet ”barnporr”.

2 reaktioner till “En olaglig film.”

  1. Minns att man kivades med dig förr i tiden eftersom jag själv är marxist. Tråkigt att du har mått dåligt p.g.a. bloggandet och allt kring denna. Kul att se att du fortfarande skriver dock.

  2. Stort tack! Jag har iofs mått dåligt av många anledningar, inte bara bloggande, men det värmer verkligen att ”motståndare” visar medkänsla på det sättet, så återigen, stort tack!!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.