Olämpligt val.

Valet av Mario Vargas Llosa (som faktiskt alla med normal allmänbildning hört namnet på, även om det är en svensk folksport att säga att ”vem är det” om litteraturpristagarna) som Nobelpristagare i litteratur är djupt olämpligt. Ja nästan kränkanden. Jag blir faktiskt förbannad bara jag tänker på det.

Varför då undrar ni? Jo skälet till min aversion är enkelt:

Mario Vargas Llosa, en av den spanskspråkiga litteraturens giganter, är lyrisk efter att ha läst Stieg Larssons Millenniumtrilogi i sommar – ”med samma känsla av lycka och febrila upphetsning som när jag som ung läste Dumas, Dickens och Victor Hugo”, skriver författaren i en helsideshyllning i El País, den spanska dagstidningen.

Say what?!

Kan man lämna in en protest nånstans?

1 reaktion till “Olämpligt val.”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.