Vi är inte rasister men…

Dagens mest tragikomiska måste ha varit när Sverigedemokraternas riksdagsgrupp (flera i folkdräkt!) i vredesmod lämnade Storkyrkan mitt under predikan idag.

Anledningen? Prällen hade pratat om alla människors lika värde och rasism:

I går kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor.

Detta gjorde alltså att SD lämnade kyrkan. Antar att de kände sig träffade? Men det rimmar ju illa med hur de hela tiden vill få oss att tro att de är för alla människors lika värde och mot rasism. Om det nu hade varit något annat än bara tomma ord från SDs sida så hade de ju suttit kvar, lyssnat och inte tagit åt sig. Nu visade de istället sitt rätta jag.

Själv skulle jag nog inte gått till kyrkan alls, om jag vore riksdagsledamot, då jag är fullständigt rabiat när det gäller vikten av den sekulära staten och noll zipp och ingen religion i politiken – men det är en helt annan diskussion.

2 reaktioner till “Vi är inte rasister men…”

  1. Jag skulle inte ta Marteus ord som säker sanning i det här sammanhanget (eller någon annan stans heller).
    Hade Brunne bara pratat om alla människors lika värde hade det varit en sak, men hon tog som föredöme upp en demonstration i Stockholm som uttalat riktade sig mot SD. Korkat, hon hade fått fram budskapet ändå: http://paparkaka.com/?p=1954

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.