Dagens demokrat.

bjorn-von-sydowTill Dagens demokrat utser jag f.d talmannen i Riksdagen, Björn von Sydow. Detta för att han tackar nej till att återigen kandidera till posten eftersom han inte vill bli framröstad av Sverigedemokrater:

Det är riskabelt för mig. Jag vill inte vara i en situation där Sverigedemokraterna kan rösta på mig, av demokratiska skäl. De är inte odemokratiska på alla sätt, men de har en annan syn på fri- och rättigheter. Jag vägrar att ställa upp

von Sydow kunde alltså ha accepterat en nominering till landets näst högsta ämbete men väljer att inte ställa upp p.g.a sin moraliska, politiska och demokratiska kompass. Det är respekt i min bok – är inte alla som skulle välja ideal före en fin tjänst (som han iofs redan har innehavt vilket kanske gjorde beslutet enklare?).