Ni har mitt mandat.

Hej Maria och Peter,

ni säger att miljöpartiet inte har mandat från sina väljare att samarbeta med alliansen men jag röstade på er och ger er i alla fall mitt mandat. Jag kan givetvis inte prata för alla era väljare (grattis till ökningen förresten!) men det finns säkert många som håller med mig.

Att fullständigt blockera all möjlighet för rasisterna att få en enda milimeter makt vore så ädelt att jag tror många skulle ha överseende med om ni byter lekkamrater i några år.

Jag delar mycket av er kritik mot alliansregeringen, speciellt den om behandlingen av sjuka och arbetslösa samt när det gäller integritetsfrågorna. Det är därför jag röstade på er och för första gången bröt med borgerligheten. Jag gillar helt enkelt miljöpartiet och jag har väl blivit charmad av din flört med socialliberaler, Maria.

Men.

När ni ändrade uppfattning om EU så var en av motiveringarna att det är lättare att påverka inifrån än att stå utanför att titta på. Borde inte samma gälla även inrikespolitiken? Är det inte bättre att samarbeta med alliansen även om ni bara får igenom ett enda förslag, än att stå utanför och inte få igenom något? Så tänker i alla fall jag. Och jag tror säkert många av era andra väljare skulle tycka likadant.

Speciellt om syftet är att stoppa rasisterna så de inte får en enda milimeter med makt.

Jag vet att Maud absolut inte vill samarbeta med er – men vafan, byt plats med henne då. Miljöpartiet blev större än centern och det skulle räcka till en majoritet i så fall. Är väl ändå ingen som gillar Maud? Annars kan ni väl byta plats med Göran. Kristdemokrater i regeringen känns inte speciellt fräscht 2010. Problemet här är väl att alla gillar Göran. Fast ni kan ju fortfarande bjuda in honom till fredagsfikat. Jag tror Göran är en kanonkille att tjöta med på fikaraster, men nån politisk makt vill jag helst inte se att han har.

Så kom igen, ni kan väl åtminstone ge det en chans. Och det har ju funkat för ert parti att samarbeta med borgarna ute i landet, bl.a i min hemkommun.

Ni har i alla fall mitt mandat så nu behöver ni bara kolla med 415 878 väljare till.

Bästa hälsningar

Daniel

2 reaktioner till “Ni har mitt mandat.”

  1. Definitivt. KD har faktiskt tagit avstånd från liberalismen, ganska tydligt. De är det enda partiet i regeringen som öppet tagit denna ställning. Alla de andra partierna har i nån form kallat sig liberaler, även om de inte alltid lever upp till det – tyvärr alltmer sällan. Och mijöpartiet är sakta påväg att omfamna socialliberalismens idéer och pratar iaf väl om denna liberala inriktning – och de är tveklöst livstilsliberaler. På så sätt vore MP ett naturligare val i regeringen än KD. Då skulle man få en regering som iaf på papperet består av de partierna som närmast är släkt med nåt slags liberalt idéarv…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.