Vilka pengar Mona?

Jag läser på Text-TV idag att Mona Sahlin vill avskaffa RUT-avdraget:

Mona Sahlin sade även att rut-avdraget för hushållsnära tjänster ska bort och pengarna i stället satsas på välfärden om de rödgröna vinner valet.

Men då undrar jag en sak, Mona – vilka pengar? För vad jag har förstått det som så går RUT-avdraget jämnt upp och är t.o.m påväg att ge vinst för staten. D.v.s de pengar som den här subventionen kostar kommer tillbaka till staten i form av ökad sysselsättning och mer skatteintäkter. Om det nu stämmer att 11 000 har fått jobb tack vare detta – och sålunda gått från bidrag till jobb (eller från svartarbete till vitt arbete) -  så vore det väl megafel och dunderdumt att helt plötsligt avskaffa det och göra tusentals (främst kvinnor) arbetslösa. Ja, om de inte ska sköta tvättservicen i tunnelbanan vill säga…

Jag kan förstå de känslomässiga och ideologiska resonemangen att inte vilja subventionera vissa typer av tjänster – men att börja gaffla om att flytta pengarna till välfärden istället köper jag icke – speciellt inte när det rör sig om icke-pengar.