Tillsammans i brunsörjan.

Ingen kan ju missat att de Sverigedemokraternas övermupp igår hade en debattartikel i Aftonbladet där typ allt som är fel i Sverige skylldes på muslimer. Få kan säkert också ha missat att der välkammade führer inte heller hade speciellt mycket på fötterna när han skrev artikeln.

Givetvis har detta skapat en enorm debatt i riket. Åkessons svagbegåvade fan-base hyllar honom som en modig sanningssägare och ser vind i segeln för det där lilla scheissepartiet han företräder. Tydligen så är man sanningssägare även när man kommer med lögner. Intressant.

Givetvis har kritiken från etablissemanget varit massivt. Konstigt vore annat.

(Har dock en olustig känsla av att kritiken hade varit massiv även om allt i artikeln varit sant. För oavsett vad man har för grundinställning – själv är jag för öppna gränser och pluralism – så går det inte att komma ifrån att det är tabu i Sverige att överhuvudtaget prata kritiskt om invandring eller saker som muslimsk fundamentalism. Rasistkortet spelas ut alltför ofta. Detta är dock en annan diskussion.)

Men debattartikeln har också gett som resultat att en läskig gammal gubbe har krypit fram från den lerpöl han befunnit sig i i typ 15 år. Greve Ian Wachtmeister är nämligen tillbaka. Och han ger – surprise surprise – Åkesson sitt stöd, i en egen debattartikel på Newsmill.

Greve Wachtmeister kommer med fyra ”fakta” som alla är intressanta:

1. Vi har på kort tid fått en halv miljon muslimer in i Sverige. Givetvis påverkar detta vårt land.

Har vi? Nu registreras ju inte religiös tillhörighet – tack och lov – i svenska offentliga register, så hur många ”muslimer” vi har i Sverige är omöjligt att säga. Dock brukar trovärdiga bedömare nämna att vi har kanske runt 350 000 ”muslimer” i Sverige. Men till dessa räknas även alla dessa sekulariserade och/eller icke-religiösa muslimer från exempelvis balkan eller Iran. (Det finns också en möjlighet att många av dessa som räknas som muslimer i själva verket rentav är kristna, men kommer från muslimskt dominerade länder. Vi registrerar som sagt inte religiös tillhörighet.) Utav dessa så brukar bedömarna säga att ungefär nånstans i storleksordningen 100 000 – 150 000 av dessa är aktivt troende, utövande muslimer. En ganska stor grupp förvisso, men långt ifrån en halv miljon.

2. Motsättningarna mellan kristna och muslimer har pågått i två tusen år. Vi måste därför se på dessa frågor i ett historiskt perspektiv och inte med Mona Sahlins ”derases kultur är bättre än vår larviga midsommar” sätt att tänka.

Intressant att man måste se saker ur ett historiskt perspektiv samtidigt som gubbfan inte ens vet att att Islam är ca 600 år yngre än kristendomen. Sen har det givetvis inte varit motsättningar under hela den 1400-åriga perioden. Däremot så var kristna kyrkan ganska bra på att starta dessa motsättningar. Hört talas om korstågen, herr greve? Historiskt perspektiv var det.

När det gäller Mona Sahlin-tänket så vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Har aldrig hört henne säga att någon annan kultur skulle vara bättre än den svenska, eller för den delen sämre. Däremot så har ett citat genom åren – felaktigt – tillskrivits Mona

Behövs svenska språket? Vad ska vi med det till? Allvarligt talat så kan jag inte bry mig mindre. Jag hatar allt vad bevara gamla traditioner heter. Jag hatar allt genuint typiskt svenskt.

Kanske är det det han tänker på?

3. Alla muslimer är inte terrorister men nästan alla terrorister är muslimer. Detta är ett faktum som mullorna ska förklara. Inte vi.

Hmm. Där verkar inte greve Wachtmeister vara överens med Europol:

Den nationalistiska terrorn är på det hela taget ändå ett större säkerhetshot än religiös och ideologisk extremism. Enligt Europol stod baskiska och korsikanska terrorister för tre fjärdedelar av alla planerade eller utförda terrordåd i Europa förra året.

Måste vara läskigt för Ian och Sverigedemokraterna att nationalism anses som större hot än muslimer…

4. Kanelbullefilosofin att alla är mjuka och snälla och menar väl är farlig för att inte säga infantil. Talibaner finns inte bara i Gudrun Schymans prat-prat-prat värld. De finns i verkligheten och planerar att döda svenska soldater.

De kanske inte hade planerat att döda svenska soldater om inte svenska soldater hade befunnit sig i deras – ockuperade – land? Just a thought.

Greven har en annan liten intressant punkt, som dock inte är med bland de fyra, som jag tycker är värt att nämna också:

Att vi numera inte ens har en religion, dvs. saknar en gemensam tro, gör oss underlägsna alla andra, även tokiga fundamentalister.

Jag skulle säga att ju längre ifrån religionen, ”gemensam tro”, vi kommer desto bättre är det. Tokiga fundamentalister däremot har ofta en religion, en gemensam tro.

Dagens ord i Subjektivs skola är sålunda demens.

11 reaktioner till “Tillsammans i brunsörjan.”

 1. Mer fel hos dig än Åkesson. Han skriver inte praktiserande muslimer, utan bara muslimer, och då är 500 000 korrekt.

  Den muslimska erövringen av nordafrika, Spanien och Balkan är några exempel på muslimsk aggresion

  Räkna antalet terrordåd en vanlig vecka och se vilka som utför dessa så ser du vad han menar

 2. 1. Återigen så registrerar vi inte folk efter religiös bakgrund i Sverige. Omöjligt att alltså svara på hur många muslimer som finns i Sverige. Men när det gäller personer av muslimsk bakgrund så rör sig siffrorna mellan 3-500 000, och borde sålunda ligga nånstans där i mellan. Men samtidigt så är det ju oehederligt att ge sig på muslimer och då mena även de som är icke-praktiserande, sekulariserade, ateister etc men som råkar komma från en muslimsk ”bakgrund” (och som sagt, är nog en hel del kristna som smugit med när man pratar om ”muslimer” också).
  När jag kritiserar kristna – eller för den delen andra religiösa – så menar jag givetvis de som är praktiserande. Allt annat är givetvis korkat.

  2. ”Korstågen”, dvs den kristna erövringen av Palestina, är några exempel på kristen agression. Så vad är din poäng? Erövningar av land har alltid skett av såväl kristna som muslimer som icke-troende. Att fokusera på muslimska erövringar i Europa för hundratals år sedan och se det som ett typexempel på ”muslimsk aggression” gällande även idag är ganska korkat. Speciellt när vi lever i ett land som själva var ganska på när det gäller att erövra grannar för bara 300 år sen…

  3. De allra flesta ”terrordåd” som begås av muslimer är riktat mot andra muslimer – eller mot ockupantmakter, och har i mångt och mycket samma bakgrund som när ETA bombar spanjorer, politiska och maktmässiga skäl. Andelen terrordåd som sker av fundamentalistiskt religiösa muslimska skäl riktade mot t.ex kristna just för att de är kristna är en mycket mycket liten del av alla terrordåd i världen. I vilket fall som helst så finns det inget som talar för att ”nästan alla terrorister är muslimer”.

 3. Det ironiska är att om SD är ett konservativt, borgerligt högerparti och 3/4 av SD anhängare är traditionell arbetarklass och relativt lågutbildade kommer dessa människor snarare att få det sämre med svagare fackföreningar och fler privatiseringar.

 4. Hmmm… SD är svåra att klassificera utifrån svensk blockpolitik. Man är ju främst profilerade som ett nationalistiskt etnocentriskt värdekonservativt parti (att de skulle vara fascistiska är däremot rent nonsens), men samtidigt så är man – om jag förstått det rätt – i ekonomiska frågor ett mittenparti. Vet i ärlighetens namn inte var de står i frågor om fack och privatiseringar, och vet de ens det själva. En del av dem låter som nån slags sossar när de pratar ekonomi, andra som högerpolitiker.

  Men deras primära ekonomiska politik verkar dock vara att om man inte hade haft invandrare så hade allt varit guld och gröna skogar…

  Men vem vet, Sverige är kanske påväg mot det amerikanska hållet där den lågutbildade arbetarklassen är den som är mest värdekonservativ?

 5. TERRORNÄTVERK I SVERIGE

  SÄPO har naturligtvis korrekta uppgifter rörande Åkessons påstådda lögner om terroristanknytningar bland invandrare och asylsökande i Sverige. Som dock bara delvis och ibland är offentliga. Men ett och annat sipprar också ut via andra kanaler. 2009-09-25 refererar t.ex. bloggen ”I mitt Sverige” (efter Sydsvenskan) en amerikansk rapport:

  ”Nio ´svenskar´ i fångenskap för terrorbrott. – Minst nio svenska medborgare sitter i dag fängslade utomlands, dömda eller misstänkta för terrorism. En 41-åring från Norrköping flyttades nyligen från USA:s säkerhetsfängelse i Bagdad till irakiskt förvar.

  Att USA betraktar Sverige som ett viktigt land i War on Terrorism framgår av en rapport om terrorism från US State Departement från i våras: Terroristorganisationer utnyttjar Sveriges beaktansvärda skydd för personlig frihet och mänskliga rättigheter, konstaterar USA:s utrikesdepartement. Rapporten slår fast att en rad terrorgrupper har anhängare i Sverige: al-Qaida, al-Shabaab, Ansar al-Islam och Islamic Jihad. Sveriges asylpolitik drar till sig personer från konflikthärdar, framhålls i rapporten.

  I samma dokument berättas att svenska extremister har dödats i strider i Somalia. Samt om den svenske medborgaren Abu Qaswarah, som sköts ihjäl den 5 oktober i fjor i en eldstrid med amerikanska trupper i Irak. Enligt USA:s regering var han terrornätverket al-Qaidas andreman i landet.”

  Enligt Sydsvenskan 2009-09-25 http://sydsvenskan.se/sverige/article552769/ :

  ”I mars 2007 grep Säpo två män som bodde i Märsta och lämnade ut dem till Tyskland. Där dömdes den 25-årige marockanen och den 33-årige jordaniern förra året till fyra respektive två års fängelse för att ha medverkat till att starta en terroristgrupp i syfte att bedriva heligt krig i Sudan.”

  En rad marockanska terrorister med bas i Sverige listas i bloggen ”Jihad i Malmö” 2007-04-04:

  http://jihadimalmo.blogspot.com/2007/04/marockanska-terrorntverk-i-sverige.html

  Aftonbladet och SVT är långt ifrån så ovetande som de låtsas:

  ”Terrornätverk värvar på fängelser – Rapport | svt.se 19 juli 2005 | säger en talesman för nätverket till Aftonbladet. I går skrev tidningen att Säpo tror att Terrornätverk värvar på fängelser…” (Google.)

  Ordföranden för riksdagens justitieutskottet:

  ”Sverige håller på att bli en bas för terrorister. Det säger ordföranden för riksdagens justitieutskott. Säpo tror att allt fler terrorister, kopplade till al-Qaida och andra terrornätverk, använder Sverige som en lugn och trygg bas för internationell terrorplanering. Ordföranden: Enligt information jag har från flera håll finns det nu ett obehagligt stort antal terroristgrupper som har bland annat Sverige som bas.”

  Läs vidare (mycket intressant):

  https://www.flashback.info/archive/index.php/t-225089.html

 6. Info: det är mycket möjligt att det finns både terrorister och terrornätverk med bas i Sverige. Det är nog faktiskt ingen som sagt emot.

  Har dock inget med sakfrågan att göra, då detta är en försvinnande liten del av alla muslimer i Sverige, kulturella eller religiösa.

  Det är en av avarterna med att ha ett öppet och demokratiskt samhälle.

 7. Daniel: korstågen var ett svar på århundranden av muslimska erövringar där bl.a. Jerusalem kom att falla i deras händer. En direkt orsak till det första korståget var att den bysantinske kejsaren vädjade om hjälp hos de katolska furstarna att driva bort de muslimska seljuqerna som invaderade deras territorium i Mindre Asien. Eftersom dessa också hade intagit Jerusalem, och till skillnad från sina arabiska föregångare faktiskt började förfölja kristna i allahs namn såg man sig från den kristna världen tvugna att ”befria” staden i samma veva.

 8. Påvestolen har ju bett om ursäkt för korstågen och de illdåd som begicks då, så nog är inte den kristna kyrkan helt utan skuld om man säger så.

  Historiskt sett har det troligare varit lättare att som kristen leva i muslimskt land, än som muslim i ett kristet land. Även om detta har ändrats med tiden (måste man i ärlighetens namn säga).

  Överlag är motsättningsargumentet (och erövringsargumentet) smått bissart, inte bara med tanke på korstågen utan även den västeuropeiska imperialism som ägde rum från 1400-talets mitt fram till i stort sett modern tid, då halva jorden lades under europeisk makt – inte sällan i kristendomens namn. Mycket av detta ligger till grund för dagens konflikter mellan den ”muslimska” och den ”kristna” världen.

  Förutom det så begår ju greven ett kardinalfel genom att hävda att eftersom det varit motsättningar religionerna i mellan i 2000 år (*fniss*) så är det lika bra att fortsätta, och öka motsättningarna.

 9. Försök lägga en pride på herrgården i rosengård… Eller viga samkönat äktenskap i det fria där också med kvinnlig präst från fd statsreligionen. Naivt värre…
  Umgås gärna och förstå dig på grevar också man slår ej sönder det man äger själv… (seg regering)
  stolthet över det man byggt upp(försök göra det..) min vän är vackert.

  Skulle jag få hemspråksundervisning i USA av deras skattepengar? Arbeta i svensk folkdräkt alt. prästkappa och ingen skulle få kritisera mig? VAKNA
  PS ”gnällt sedan 2004” gick du ut LHS då livets hårda skola eller dator i julklapp

 10. URSÄKT
  Min dator har ett fel orsakat av coca cola mellan tangenterna ~

  Seg regering segregering jag fick en ide.
  Jimmie Åkesson är akademiker tror jag det kallas statsvetare.Han har läst en hel del då! i Lund.FD Muf:are & bor tydl i blekinge läs om natur&kulturkultiireservatet Kungsmarken i metapedia Karslokkrona. Kulturberikat område CalleP och SÄPO kunde ej sova där ett hus reserverades för sjökadetter De fick flytta (sjökadetterna blev ”diskri minerade” det är väl ej en folkgrupp eller religion sexuell minaret itet
  Min dator har ett fel orsakat av coca cola mellan tangenterna Allmänheten var-^ slas nas.

 11. Gösta: tack för dina kommentarer. Tyvärr förstår jag dom inte riktig. Och det inte enbart pga coca cola mellan tangenterna.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.