Släpp fånarna loss, det är höst – del 4

Den här rubriken börjar bli en följetong nu, nästan så jag funderar på att byta namn på bloggen. Men det har på nåt sätt varit en passande rubrik för all dårskap som kommer fram under hösten. Det är som om folks hjärnor fungerar sämre ju närmre nollstrecket man kommer på termometern.

Nåväl. Till saken.

Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd har tilldömt Örgryte IS böter på 10 000 för nåt deras supportrar gjort. Inte helt ovanligt i fotbollssammanhang med stökiga supportrar som tycker det är mer lattjo att förstöra än bry sig om spelet, men det som sticker ut i det här fallet är att det är en banderoll laget tilldömts böter för. En banderoll som SvFF anser är anstötlig.

Så vad är det nu för djupt stötande budskap supportrarna haft som gett klubben böter? Jo, en banderoll med texten:

Free Dawit Isaak – Imprisoned in Eritrea since 2001

Anstötligt var ordet för dagen.

I Trollkarlen från Oz saknar plåtmannen hjärta och fågelskrämman hjärna.

I verklighetens Sverige verkar båda dessa egenskaper finnas hos ett paragrafridande fotbollförbund.