Vem i hela friden är Anna Anka?

De senaste dagarna har löpsedlarna i Sverige varit fullproppade med rubriker om nån Anna Anka. Men vem i hela friden är det? Jag har kollat på släktträdet och jag kan verkligen inte hitta henne nånstans. Så fråga är om hon finns. För inte kan väl en människa (eller anka) på fullt allvar säga saker som:

Sånt förstår amerikanska kvinnor. Här håller inte mammorna på och tjatar på sina döttrar om utbildning och om att gå till college, utan om att hitta en idrottskille eller en kändis! Är det inte underbart?

Nä, Anna Anka kommer nog bara bli ytterligare än i raden av Disneys figurer som försvinner in i serievärldens svarta hål. Men jag förstår inte ens hur de tänkte när de skapade henne? T.o.m den rovgiriga ärkekapitalisten Joakim von Anka har ju sympatiska grad.