Aftonbladet ledde häxjakten i Sverige

De senaste dagarna har det pågått en fullständigt vidrig häxjakt och mobbing mot den 18-åriga sydafrikanska löperskan Caster Semenya – vilket ingen lär ha missat. Eftersom hon – liksom ganska många andra elitidrottande kvinnor – inte är så ”kvinnlig” som en sexistisk omvärld förväntar sig av en kvinna så har könstillhörigheten ifrågasatts – överallt i media.

Det har varit mängder med artiklar i all världens press och rövhålen i IAAF har också de gått ut offentligt med att man ska könstesta Semenya. Testet kanske är befogat (även om hon könstestats i Sydafrika, men det är ju i Afrika, och negrer kan man väl inte lita på, eller?) men att gå ut med det offentligt som förbundet gjort är så fruktansvärt okänsligt att man kräks.

Men nu börjar media ändra fokus, och byter från häxjakt och börjar så småningom skriva om människan vars liv och karriär de genom sin journalistik kan varit med om att förstöra.

Även Aftonbladet. I en artikel förklarar de hur fina läsare de har, där en majoritet har röstat för att det bedrivs häxjakt mot tonåringen. Det finns bara ett litet problem. Aftonbladet kanske var värst av alla under häxjakten, åtminstone i vårt härliga land. Kolla t.ex in den kreativa leken med färg i rubriken till den här artikeln (”Utmanaren” – med ”man” förstärkt i rött).

Jag blir äcklad av denna varböld till tidning.

PS! Det är många som säger att man ska ignorera kvällstidningarna och det kan man visserligen göra, men samtidigt så anser jag att det är viktigt att granska skiten de skriver då de trots allt har miljoner läsare.

1 reaktion till “Aftonbladet ledde häxjakten i Sverige”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.