Aftonbladet – the dyngspridare does it again

I Aftonbajsets kamp för att fördumma svenskarna ytterligare så tog de idag, på sportsidorna, ytterligare ett steg. Med rubriken Springer i burka – trots 30 grader så skriver de om en kvinnlig löpare från Bahrain som är med i årets friidrotts-VM. Kvinnan de skriver om är (av nån konstig anledning) troende muslim, så istället för att springa i korkorta byxor och en topp så har hon en mer heltäckande dräkt – dock som alla löpardräkter tight, fast den täcker då även ben och armar.

Men hur i hela friden Aftonbladets begåvningsreserv har lyckats få det till en burka är för mig obegripligt. Speciellt när de, till artikeln, klipper in en definition från wikipedia om just burka:

Burka är ett slags ytterplagg som täcker hela kroppen och ansiktet. Vanligen sydd i ett lätt material bärs den utomhus över vanliga kläder av vissa muslimska kvinnor, främst i Afghanistan, delar av Pakistan och norra Indien.

Och som alla normalbegåvade (och troligen de flesta med lägre begåvning som inte jobbar inom kvällspressen) ser så täcker löpardräkten inte ansiktet, och den är heller inte speciellt ”formlös”, så som burkor är (de ska ta bort alla kvinnliga former). Vad den här löparen har på sig är helt enkelt en vanlig löpardräkt, fast heltäckande, med en löparanpassad variant av hijab (huvudduk).

Faktum är att dräkten inte alls är olik den som – den icke-muslimska – Cathy Freeman bar vid OS 2000.

Att Svenne Banan hemma i stugan i Sveg sitter och orerar över arabkärringen som springer i burka vore inte så chockerande, men borde man inte förvänta sig mer av Sveriges största dagstidning?

Men att Aftonbladet är ett hån mot all form av intelligens och allmänbildning är inte direkt nån nyhet.