Kommunistisk logik.

Ikväll spelar ICA Göteborg fotboll mot israeliska laget Hapoel Tel Aviv. Och eftersom laget är just israeliskt så kommer, som vanligt, en massa skägg, flanellskjortor och palestinasjalar protestera. De har tydligen fått för sig att vi måste bojkotta allt israeliskt inklusive sport (enligt logiken ”bojkott är okej så länge det är icke-diktaturer som är dumma”). Men det finns ett litet dilemma med att protestera mot just Hapoel Tel Avivs sverigebesök:

Onsdagens demonstration, initierad av Proletären (Proletärens FF, min anm.), gör honom (=israelisk jornalist, min anm.) förvånad.

– Va? Ska de demonstrera? Mot Hapoel? Men…vet de inte att Hapoel är arbetarnas lag, som har palestinier i laget och har massor med sociala projekt tillsammans med palestinier i Israel. Det springer omkring tiotusentals arabiska småkillar med Hapoeltröjor.

Ja, så kan det gå. Ytterligare en anledning till att generella bojkotter av t.ex idrottare inte är en alltför bra idé. De representerar inte regeringar och stater.  Att protestera mot ett lag som aktivt jobbar med att förbättra relationerna mellan israeler och palestinier är en smula korkat – kan tyckas. Hela Göteborg kanske inte är ett gruppboende för utvecklingsstörda fiskare, som Magnus Betnér sa, men det verkar åtminstone finnas gott om dem i ”ärrarnas” led.

4 reaktioner till “Kommunistisk logik.”

  1. Den som skrivit repliken som anders länkar till kommer från Jönköping. Under min inte alltför framgångsrika karriär som schackspelare så möttes vi ett antal gånger.

    Så han gick och blev kommunist, där ser man.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.