Ett citat att dö för.

Läser en krönika på Aftonbladet – av nån för mig okänd förmåga – om näthat (ett näthat som tydligen fått Carolina Gynning att sluta blogga).

Ärligt talat så bryr jag mig inte så mycket om krönikans budskap – ok, ja det är dumt att mobbas och trakasseras, sluta upp med det – idioter – men ett stycke i texten får min haka att slå i backen:

Hur mycket kan vi tänja på demokratin för att alla ska ha rätten att uttrycka en åsikt?

Ärligt talat, behöver man ge Aftonbladets krönikörer en crash-course i demokrati eller vad är det frågan om? Fundamentet i en demokrati är just RÄTTEN ATT UTTRYCKA EN ÅSIKT. Även rena stolpskottsåsikter som de den här krönikören visar upp.

Men att människan saknar grundläggande allmänbildning får ju sin förklaring i slutet av den korta krönikan:

Det är synd, eftersom Carolina Gynnings blogg är i princip den enda blogg jag faktiskt följer.

Well. Du kanske borde läsa fler? Även om det kan vara många stavelser och svåra ord i en del andra bloggar. Men lite vidgade vyer skadar sällan även om det kan vara läskigt i början.

Så. Nu har vi alltså upplevt det ironiska i att en krönika om att stoppa näthatet triggade just lite näthat hos mig. Jag måste vara en ond människa. Och mot demokratin.

1 reaktion till “Ett citat att dö för.”

  1. Precis, det är ju ganska uppenbart att det är personer som Helena Trus som tror att bloggsfären bara består av b-kändisar. Det är nog en mycket bra uppmaning att be dem bredda sitt läsande något.

    Men tills de gör det får vi någ stå ut med extremt b-kändis-centrerade bloggnyheter. Lite sorgligt är det allt…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.