Det är Expressen som är pinsamma.

De senaste två dagarna har vi sett ett skolexempel på det allra sämsta sättet kvällstidningarna jobbar på.

Tidigt i går morse skrev bloggaren Henrik Alexandersson att han blivit erbjuden jobb hos Piratpartiet i Bryssel. I samband med detta passade han på att ”avslöja” skeletten i garderboben. Alexandersson är nämligen något som är en bristvara inom den politiska eliten – ärlig. Bland annat berättar han att han – för evigheter sen – har ett förflutet som porrfilmsfotograf åt äckelgubben Carl Serung:

På 90-talet började jag som reporter på en herrtidning. Eftersom jag kan hantera så väl professionell foto- som videoutrustning övertalade man mig att vara med vid företagets filminspelningar.

Några timmar senare hade Expressens bakfulla sommarreporter hittat Alexanderssons blogg och givetvis blev det en nyhet, rentav ett ”avslöjande” (en synnerligen liberal tolkning av det ordet…) – Filmade porr – får toppjobb i EU.

Idag tar Expressens (troligen fortfarande bakfulla) sommarreporter det ytterligare ett steg längre. Man frågar givetvis (!) Lars Ohly och Mona Sahlin vad de tycker om att PP har en porrgubbe i partiet. Och givetvis svarar de med ryggradsreflexer:

– Jag känner vämjelse, säger Mona Sahlin.
– Det är pinsamt, säger Lars Ohly.

Men att Expressen inte spelat med öppna kort när de intervjuar de upprörda partiledarna är uppenbart när Ohly säger:

Det är pinsamt för Piratpartiet. Det är en unken kvinnosyn som visades i Carl Serungs verksamheter

Jo, exakt – det var en rejält unken kvinnosyn som visades i Serungs verksamheter. Det var just därför Alexandersson var den som sänkte Serung, smugglade ut det sunkigaste mest förnedrande materialet och fick äckelgubben att fly landet:

Jag har inget emot porr. Däremot är jag stenhårt emot när någon tvingar eller lurar någon annan att göra saker som den personen inte vill. Jag insåg snabbt att det som skedde minst föll under rubriken ”lurar”. Så jag exponerade verksamheten genom att träda fram som ”kameramannen Per” – med utsmugglade bildbevis – i TV4, Aftonbladet och Expressen. Vilket bidrog till att sätta stopp för verksamheten. Enligt Expressen levde jag efter detta under hot, även om det aldrig kom till skarpt läge.

Vi har alltså en person som för 15 år sen troligen sågs som en hjälte, som avslöjade en vidrig verksamhet. Men idag är den delen ingenting värt i misskrediteringens namn. Idag är han bara en äcklig porrgubbe som Pirtapartiet borde skämmas för. Expressen visar igen sin högsta kvalitet.

Undrar också vad Mona och Lars tycker om att Expressen själva tjänar pengar på porrannonser?

(F.ö kan man undra över hur lång ”preskriptionstiden” är för politiskt aktiva som begått – enligt PK-etablissemanget – synder i ungdomen? Tycker verkligen Mona och Lars på fullt allvar att man inte är lämplig att inneha politiska tjänster för att man för 15 år sen gjorde nåt – fullt lagligt – som inte faller dem i smaken? Har inte alla rätt till en ”andra chans”, eller är det bara för aktiva inom rätt partier? Nötter.)

1 reaktion till “Det är Expressen som är pinsamma.”

  1. Bra sammanfattning av dubbelmoralen som genomsyrar såväl gammelmedia som gammelpartierna. Deras grundlösa bottennapp i attackerna mot HAX och PP har uppenbart sin grund i ångest över PPs framgångar.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.