Watch this.

punkt-watch

Jag har tidigare skrivit lite om mitt relativt nya intresse för klockor och tänkte det kunde vara kul att visa upp favoriten i min ack så blygsamma samling (har 4-5 stycken jag alternerar mellan, inga dyrgripar). Klockan ovan är den jag använder allra mest till vardags, det är en dykarklocka från (troligen) andra halvan av 60-talet (med tanke på åldern bör jag dock inte dyka med den…) i skön retrodesign. Eller ja retro var ju inte designen när den kom, men ni förstår vad jag menar.

Vad kan man säga mer om den? Den är ganska liten med dagens mått mätt, ca 36mm i diameter exklusive kronan. Dagens dykare brukar ofta vara runt 40mm och uppåt. Passar ganska bra till mina taniga handleder med andra ord. Armbandet är ett nytt av gummi som jag har satt dit – tycker det passar till den typen av klockor. Jag funderar dock på att gå tillbaka till läderarmband – eller möjligen ett s.k natoband i nylon (nåt som är omåttligt populärt bland många klocknördar)

Märket? Den är märkt Punkt vilket inte säger egentligen något och har heller inte hittat någon mer information om det. Dock har jag sett klockor med samma logo som även har varit märkt Tidéna (en svensk urmakar- och grossistfirma) – men huruvida det är ett undermärke till dem eller ej vet jag icke. För många är dock det intressantaste vad som finns inuti – och här är det lite spännande. Urverket är  mekaniskt (handuppdraget) från schweiziska Oris (vars klockor idag kostar från ca 8000 och uppåt) vilket ändå borde borga för viss kvalitet.

Klockan har jag f.ö köpt från Schiölds Ur på Tradera. Schiölds Ur är ett enmansföretag som specialiserat sig på att sälja och underhålla äldre mekaniska ur i alla prisklasser och jag kan verkligen rekomendera företaget om ni vill hitta snygga – och nyservade – retro-klockor till bra priser (och jag får inte betalt eller liknande för att säga detta vill jag påpeka).

4 reaktioner till “Watch this.”

 1. Tänk dig för. Det blir en drog, det blir ett beroende, det blir dyrt! Jag vet, jag håller på att övertyga min förnuftiga sida om att jag faktiskt behöver en IWC i 35årspresent. Det är mot bättre vetande jag tipsar dig om http://www.timetotalk.se.

 2. Hehe… är redan medlem där 😉
  Och ja…det blir lätt en drog. Det har du rätt i, införskaffade en ny klocka idag, iofs inte direkt IWC-klass (jag har nog inte riktigt din budget att leka med ;)) – men tillräckligt dyr för att jag nog får semestra på Visingsö 😀
  (No offense, Lake!)
  Speciellt då det var tredje klockan den här månaden…haha
  (de andra var iofs två billiga SEIKO, men ändå. Tre klockköp på en månad kan inte anses friskt nånstans).

 3. Ah, har identifierat dig nu. 🙂 Sjukt snygg dinka du skaffat! Har du kvar din gamla Camel du hade på gymnasiet?

 4. Faktiskt så har jag kamelen kvar 🙂
  Den ligger här och skräpar, och jag _tror_ den funkar fortfarande. Faktiskt en rent utseendemässigt snygg klocka (fortfarande), men den är lite sliten och en av subvisarna har lossnat, dock så är den ju kvarts och därför ganska osexig 😉

  Tack, förresten! Jo Hydroconquesten är jag nöjd med, är ju en relativt ”billig” klocka för sin kvalitet och som du säger ”sjukt snygg”, kanske inte skulle säga att det är den snyggaste dykaren på marknaden, men jag skulle nog våga påstå att den är uppe där i toppen, men går ju inte att bortse från vare sig Semaster Planet Ocean eller Submariner när man pratar om snygga dykarklockor…(som båda iofs ligger i en helt annan prisnivå).

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.