6800 idioter har tyckt till.

I anknytning till en Aftonbladet-artikel om att Frankrikes president Sarkosy vill ha bort burkan så har de även en omröstning med den rätt läskiga frågan ”Ska staten bestämma hur vi ska gå klädda?”. Resultatet är minst sagt skrämmande:

burka

Nu ska man ju i och för sig ta internetomröstningar med en busslast salt, och det är väl inte ens säkert att alla läst frågan – en del tolkar det säkerligen som ”Tycker du staten ska bestämma hur de hemska muslimerna ska gå klädda”. Men om det verkligen är så att de här 56% tycker staten ska kunna lägga sig i vår klädsel, ja då är – just nu – ca 6800 (minst!) av Aftonbladets läsare helt störda.

Uppdatering: Nu några timmar senare så har antalet röster nästan fördubblats, men procentfördelningen ligger kvar.  Vi är alltså uppe i ungefär 13 000 idioter.  Den dagen rädslan för sånt som är annorlunda leder till – ännu fler – lagar som inskränker vår frihet så är det dags att flytta. Staten ska aldrig – med betoning på aldrig – lägga sig i vilka kläder vi bär.

Sen är det givetvis bedrövligt om kvinnor av religiösa skäl tvingas bära burka, men religiösa tokigheter bemöter man inte med korkade lagar. F.ö är inte ens burka – eller niqab – speciellt vanligt  i västvärlden. Jag har på resor i västeuropeiska – mångkulturella – storstäder kanske sett en handfull. Det är heller inte speciellt vanligt i den muslimska världen – förutom i ett fåtal stater/regioner. Däremot är det ett iögonfallande och lätt byte att attackera.