Dags att bli inspärrad.

Eftersom jag enligt Expressens test lider av ”boreout” (”Eftersom du har svarat ”Ja” på mer än fyra frågor lider du troligen av boreout, eller är nära att drabbas”) så roade jag mig med att göra några till av Expressens högst vetenskapliga tester. Det blev minst sagt bedrövliga resultat.

Har du vuxen ADHD?

Du har fått fyra poäng eller mer. Det kan innebära att du har vuxen-adhd. Du kan vända dig till din läkare eller annan specialist för utredning.

Ok. Troligen inget nytt för de som känner mig…

Lider du av social fobi?

Du har troligen en svårare form av social fobi, så kallad generaliserad social fobi.

Ok. Jag gillar inte att ringa folk jag inte känner så bra, jag är heller inte den som tar första steget till att prata med okända på fester och vid lunchbord. Jag har överhuvudtaget rätt svårt att initiera kontakt. Men jag springer inte och gömmer mig om jag måste träffa nån för mig okänd person, ofta brukar det lossna efter ett tag. Men visst, jag kan vara en smula blyg, eller ja – svårare form av social fobi var det visst…

Depression – testa om du är i riskzonen!

Du ligger i riskzonen. Du har svarat ja på mer än fem av frågorna, inklusive fråga 1 och fråga 2. Du är sannolikt deprimerad och behöver söka läkarhjälp.

Göm knivarna om jag kommer på besök. Vilket jag troligen inte gör, p.g.a min sociala fobi.

Är du beroende av socker?

Du har svarat ja på fyra eller fler av frågorna. Du bör söka professionell hjälp av en sjuksköterska, dietist eller läkare för att göra en ordentlig bedömning av din situation och för att få hjälp att lägga om kursen.

Mmm. Kebab. Mmm. Godis. Mmm. Coca-Cola. Mmm. Chips. Alla normala människor skulle nog bli sockerberoende enligt det testet. Dock svarade jag ”nej” på vad jag trodde var de viktigaste frågorna (typ om jag blir arg om nån snor ur mitt godisförråd eller att jag ljuger om hur mycket bröd jag äter…).

Har du gott på hälsomyterna?

Du fick 9 rätt av 10 möjliga Oj, oj, oj. Du har verkligen inte gått på myterna. Jättebra jobbat!

Med tanke på att jag gör dessa jäkla hälsotester så borde jag väl gått på nån myt? Men tydligen inte…

Lider du av hypokondri?

Du lider sannolikt inte av hypokondri.

Med tanke på att jag gör dessa jäkla hälsotester så borde jag väl vara hypokondriker? Men tydligen inte…

Tur kanske då att jag inte kommer bli så gammal

Du bör förändra ditt liv, risken är uppenbar att du riskerar att dra på dig sjukdomar som i förlängningen förkortar ditt liv.
Du kan ha svårt att nå medellivslängden som är 82,9 år för kvinnor och 78,7 år för män.

I övrigt anser jag nog att det krävs mer än bara ett fåtal ja/nej-frågor för att ställa en diagnos på människor. Psyket är inte svart eller vitt. Men det kanske bara är jag som tycker så? Knäpp som jag är…