Sluta bomba för helvete.

Jag tänkte först gå in på ett något slags krångligt och genomtänkt politiskt resonemang om den rådande situationen mellan Israel och Palestinier men det finns säkert de som gör det där betydligt bättre och mer insatt än vad jag har ork att göra – utan nedanstående text kommer främst att bygga på känslomässig argumentation, inte på massa historia och storpolitik.

Det känns som det enda jag kan säga är ”sluta bomba för helvete”. Israel gör det onekligen svårt för oss som tycker de ska existera som egen stat, och som anser att de är en demokrati – den enda i mellanöstern och så vidare.

Man kan diskutera i oändlighet vad som är rätt och fel angående Israels existens, att allt kanske inte sköttes så jäkla smart sådär för drygt 60 år sen när Israel bildades. Men gjort är gjort – det är historia nu. Israel existerar och kommer att existera även i morgon. Det är ett faktum.

Visst kommer det att finnas de som alltid kommer att gapa om att förgöra Israel och radera ut dom från kartan – men det är ju budskap som hörs främst från människor med en ganska luddig demokratisk kompass, eller ja – fullständig avsaknad av sådann om man ska vara ärlig.

Men Israel borde samtidigt förstå att deras agerande skapar mer aggresioner, att de förlorar vänner på detta. Att det inte bara skapar fler som (fullt legitimt) är emot den förda politiken utan mot hela dess existens som självständig stat.

Vad de egentligen borde göra är att skita i att några skäggiga fundamentalister skjuter granater mot deras land. Man borde helt enkelt riva den där satans muren/barriären/stängslet, skita i att diskriminera och mura in palestinier. Och givetvis borde de aktivt hjälpa till i bildandet av en palestinsk självständig stat. Då skulle det troligen bli betydligt svårare för Hamas och andra fundamentalistiska organisationer att rekrytera medlemmar.

Sen borde man givetvis släppa Jerusalem också. Men det borde palestinierna/muslimerna också. Hela staden borde ställas under typ FNs flagga med fritt tillträde för alla, oavsett om de är kristna, muslimer, judar eller whatever.

Men detta kommer nog aldrig att hända tyvärr. Och ska jag ändå drömma så kan jag ju likaväl ta det hela ett steg längre och presentera den ultimata lösningen:

Kasta ut religionen ur Israel och Palestina – och inför EN stat. En enda jäkla stat. En enda jäkla sekulär demokratisk stat för både israeler och palestinier. En enda jäkla sekulär demokratisk stat för både israeler och palestinier där religionen är förvisad till att vara en privatsak och inte politik. Då snackar vi dröm.

Till sist: I lördags råkade jag nästan hamna mitt i ett demonstrationståg för Palestina. Jag har full förståelse för deras lidande men när det enda man hörde dom ropa var ”Allahu Akbar” så fick jag rysningar. Att gå i deras tåg har mer att göra med att stödja religiös fundamentalism och Hamas än att visa sitt stöd för barnen som dör (undrar dock om de svenska vänstertanterna längst bak i tåget förstår det?). Hade jag inte haft andra planer så blev jag nästan lite sugen på att fixa ett plakat med texten ”Gud ut ur Palestina och Israel!” – men då hade man väl antagligen åkt på rejält med spö av nåt uppretat skägg. Trots att det vore den bästa lösningen på hela konflikten. Vad som behövs i mellanöstern är en rejäl dos antiteism!

11 reaktioner till “Sluta bomba för helvete.”

 1. Israel måste fortsätta bekämpa Hamas tills de kapitulerar fullständigt och aldrig mer kan skjuta en enda raket mot Israel. Det är proportioneligt våld. Att förhandla om vapenvila och fred är meningslöst. Tänk om de Allierade skulle förhandla om fred och vapenvila med Nazityskland under andra världskriget i stället för att krossa dem och tvinga dem till kapitulation. Krig är inget sällskapsspel, det är dödligt allvar där det gäller att krossa fienden så att de aldrig mer kan skada dig.

 2. Jonny: vi har uppenbarligen inte samma syn på proportioneligt våld. Om du skjuter mot mig så har jag rätt att skjuta tillbaka mot dig, men jag har inte rätt att skicka en missil mot hela ditt hus och riskera din familj och dina grannars liv på köpet.

  Det kan aldrig rättfärdigas.

 3. #4. Daniel Ekman. Du verkar tro att krig är ett sällskapsspel och om Hamas skjuter 100 kassamraketer mot civila i Israel och dödar tre civila så skall Israel svara med att skicka 100 kassamraketer och döda tre civila. Krig är dödligt allvar. Israel har rätt att försvara sig mot attaker mot sin befolkning och territorium tills attackerna upphör och tills de som skjuter dem dvs Hamas kapitulerar så att de inte kan skjuta några mer raketer i framtiden. Det är propotionerligt våld. Det är förbjudet enligt krigets lagar att medvetet attackera civila, att använda civila som mänskliga sköldar och att förvara vapen bland civila. Så om du skjuter på mig och sedan gömmer dig bland civila i ett hus och jag bombar det så är det du som är 100% ansvarig för alla civila skador och dödsoffer. Ganska självklart egentligen.

 4. På nyårsdagen hade tre civila israeler dödats. Siffran för civila på den palestinska sidan var minst 100.

  Ja, krig är allvarligt. Att spela med människors liv är också allvarligt. Visst har Israel rätt till självförsvar, men ärligt talat – till vilket pris?

  Om du gömmer dig bland civilia – oavsett om det är mot ”krigets lagar” – så har inte jag nån rätt att bomba ut hela huset för att få tag på dig. Sen vem som har det ”juridiska” ansvaret skiter jag i. Det finns även ett moraliskt ansvar. Att Hamas saknar det visste vi redan, men måste Israel verkligen följa samma linje?

  Människorättsorganisationer, hjälparbetare, läkare mf.l som befinner sig i Gaza vittnar om helvetet och att även Israel – till synes – tappat respekten för ”krigets lagar”.

  Skolor bombas. Barn dör. Och det tycker Johnny är proportionerligt våld.

  Det är beklämmande.

  Det är beklämmande att både Hamas och Israel har sina apologeter i Sverige som båda blundar för vansinnet som deras ”egna” bedriver.

  Den här konflikten har troligen fått mig – en gång för alla – att överge det borgerliga blocket röstmässigt. Tyvärr är det alltför många som bevisat att den där ”bombhögern” vänstern talar om faktiskt existerar.

 5. Eftersom det är omöjligt att förhandla med Hamas som vill utplåna Israel så måste Israel besegra Hamas fullständigt (ovillkorlig kapitulation), på samma sätt som de allierade besegrade nazityskaland, först då kan det bli fred.

  Krig är hemskt, barn, kvinnor och män dör, skadas, chockas och ibland finns det ingen annan utväg. Så var fallet med nazityskland under andra världskriget och så är fallet med shaira islamisterna Hamas.

  Efter kommunismen och nazismen tvingas nu världens demokratier bekämpa den dödliga islamismen, tredje världskriget har börjat varken vi vill inse det eller ej.

 6. Appropå proportioneligt våld här är en bra artikel om vad lagen säger:

  http://standwithus.org/app/iNews/view_n.asp?ID=736

  ”The claim that Israel has violated the principle of proportionality — by killing more Hamas terrorists than the number of Israeli civilians killed by Hamas rockets — is absurd.

  First, there is no legal equivalence between the deliberate killing of innocent civilians and the deliberate killings of Hamas combatants. Under the laws of war, any number of combatants can be killed to prevent the killing of even one innocent civilian.

  Second, proportionality is not measured by the number of civilians actually killed, but rather by the risk posed. This is illustrated by what happened on Tuesday, when a Hamas rocket hit a kindergarten in Beer Sheva, though no students were there at the time. Under international law, Israel is not required to allow Hamas to play Russian roulette with its children’s lives.

  While Israel installs warning systems and builds shelters, Hamas refuses to do so, precisely because it wants to maximize the number of Palestinian civilians inadvertently killed by Israel’s military actions. Hamas knows from experience that even a small number of innocent Palestinian civilians killed inadvertently will result in bitter condemnation of Israel by many in the international community.”

 7. Det är väldigt få förutom en del extremister och dess nyttiga idioter som skulle förneka extremisterna i Hamas skuld till det hela. Och tvärtom, det är få som inte ser Israels skuld heller, som pga ockupation, blockader och allmänt illa behandling av palestinier ”hjälpt till” att krafter som Hamas har fått ett stort folkligt stöd.

  Att Hamas bryter mot krigets lagar genom att bla använda ”mänskliga sköldar” och gömma sig hos civilbefolkningen är givetvis vidrigt – men då måste Israel hitta andra vägar att slå ut Hamas på – inte bomba skolor och sjukhus som Hamas gömmer sig i. Det är inte ok.

  Och jämförelsen med WW2 – är väl ganska många idag – utan att vara extremist – som anser att exempelvis terrorbombningarna av Dresden eller atombomberna över Japan är att likställa med krigsförbrytelser. Men segrande sidan kan aldrig bryta mot krigets lagar – eller hur?

  Men det är svårt att diskutera det här med någon som låter som en megafon för den Israeliska regeringen och militären.

  Alla kan ställa sig frågan – är det okej att mörda 1000 palestinska civila för att rädda 100 israeler? I min värld är det inte okej.

 8. ”Alla kan ställa sig frågan – är det okej att mörda 1000 palestinska civila för att rädda 100 israeler? I min värld är det inte okej.”

  Det är naturligtvis aldrig okay att mörda någon. Det är inte vad Israel gör. Du slänger dig med ord som saknar relevans i sammanhanget.

  Israel försvarar sig just mot mördare som AVSIKTLIGEN beskjuter civila, därför mördare. Israel följer krigets lagar eftersom de inte avsiktligen skjuter mot civila utan försöker skjuta stridande palestinier som ibland medför civila förluster, vilket är förståeligt eftersom Hamas använder dem som levande sköldar.

  Du menar alltså på fullt allvar att om Hitler bara dödade 1.000.000 människor så skulle de Allierade inte ha rätt att döda mer! De hade rätt att försvara sig tills allt hot från fiende upphört, dvs villkorslös kapitulation. Krig är inget sällskapsspel, det är dödligt allvar.

  Det är obegripligt hur du kan sympatisera med en islam fascistisk shaira diktatur som vill utplåna ett demokratiskt land och dess befolkning.

 9. ”Det är obegripligt hur du kan sympatisera med en islam fascistisk shaira diktatur som vill utplåna ett demokratiskt land och dess befolkning.”

  Jag bara väntade på en sån kommentar från dig. Tack. Jag anser nu den här debatten är avslutad eftersom du inte klarar av att läsa innantill – då jag på denna bloggen ingenstans ger mitt stöd, inte ens en lillfingernagel, till Hamas. Tvärtom.

  Jag har bl.a skrivit ett långt inlägg där jag dumförklarar Andreas Malm som springer fundamentalisternas ärende.

  Däremot sympatiserar jag med det palestinska folket som lider av Israels politik. Men jag sympatiserar även med det israeliska folket som också lider och drabbas av Hamas terror.

  Men som sagt, jag anser debatten med dig vara avslutad. Jag har bättre saker för mig än att debattera med folk som inte lärde sig läsa i skolan.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.