Nya smaker på julbordet?

Idag kan man läsa en debattartikel i Aftonbladet som uppmanar oss att sluta avrätta (japp, de använder det ordet) oskyldiga grisar – så här inför julen.

Det är det vanliga veganköret om att inte döda och äta djur, det tänker jag inte ens kommentara. Men det jag fastnar för är en liten mening om grisars påstådda intelligensnivå (givetvis helt utan någon vetenskaplig förankring):

Grisen, med en intelligensnivå som motsvarar ett treårigt människobarn

Men jag skulle vilja vända på hela det resonemanget: Vi kanske ska börja äta barn istället? Om de nu inte har högre intelligens än en gris. Då löser vi två problem på en gång: överbefolkning och svält.

(Man kan ju då samtidigt passa på att införa Magnus Betnérs förslag om att höja gränsen för abort till fem år.)

1 reaktion till “Nya smaker på julbordet?”

  1. 3-åring vet jag inte om jag skulle jämställa dem med, men mormor och morfar som jobbat med jordbruk har jämfört dem intelligensmässigt med hundar.

    Skall vi gå på graden av intelligens i valet av mat till julbordet, så föreslår jag politiker-stek… 😮

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.