I'm obviously not a gangsta.

Jag brukar verkligen inte moralisera – i alla fall inte i onödan – men hur tänkte det lokala haket som ordnar en fest, för studenter, med temat Pimps n’ Hoes (hallickar och horor om ni mot all förmodan inte förstod det)? Okej, det kanske är ett tecken på att jag inte fattar, är down with da kidz liksom, att jag börjar bli gammal. Men känns det inte jävligt unket?

Vad är nästa steg, ordna fest på temat Massa and Nigga kanske?

PS! Alltså jag är inte helt tappad bakom en ladugård, jag vet att det är ett uttryck populariserat av hiphopkulturen. Men den sexistiska, vålds- och brottsromantiserande ådran som finns kommer jag aldrig att sympatisera med. Biatch.

7 reaktioner till “I'm obviously not a gangsta.”

 1. Kanske är du lite gammal och det är nog jag också… Men det luktar blöt hund om hela idén. Märkligt att inte någon av studenterna själva kunde ana vart åt det kunde barka. Kanske de helt missat genusdebatten? Tja, där ser man. Så här i efterhand är det nog några av dem som önskat att de stått på sig?

 2. jag väntar på att någon ska berätta för jp att studenter typ ligger med varandra. ibland.

  moralpanik säger jag och innebörden, kulturmässigt i målgruppen, är väl aningen annorlunda än ”hallickar och horor”…

 3. Jaha, där ser man, vilka typer!

  Kulturmässigt, målgruppsmässigt, bla bla bla, i sådana fall håller ju förslaget om ”Massa and Nigga” också så länge man kulturmässigt och målgruppsmässigt håller sig borta från Bronx… Nä du.

 4. chr: jag kan hålla med om att det blev en smula moralpanikiskt när nån rektor i JP står och pekar på affischen med allvarlig min av typen ”stoppa snusket” eller när VD för skolan ska uttala sig.

  Själv väljer jag därför att ironisera över det, och icke moralisera för mycket. Min inställning är sålunda att idén känns en smula unken, och rentav lite ogenomtänkt – men kör på liksom. Kommer aldrig ställa mig på barrikaderna och skrika om stoppa omoralen i musiken 😉

 5. Moralpanik var ordet. Gemensamt för alla som skrev illa om händelsen var att ingen av dessa var på plats. Festen var skittrevlig och verkligen inte vulgär el. dyl.

  Utan att kommentera på din jämförelse mellan prostitution och slaveri (”liberal”?) ligger det till såhär: vi ordnade en fest för de myndiga människor som skulle tycka att det var en kul idé. Jag hoppas att ni andra röstade med fötterna och stannade hemma.

  Syltryggen:
  Vi har inte missat genusdebatten. Vi tror däremot att det finns fler sätt att föra dito på än att vaddera världen och fila bort alla vassa kanter.

  /Johan, arrangörsgruppen

 6. Johan: Vad roligt att ni hade roligt på kalaset, vulgärt eller inte. Men jag måste ju kommentera vassa kanter och vaddering. Eftersom själva temat på något sätt är skapat inom verksamheten för IHH kan jag förstå att skolan reagerar, oavsett vad ni som studenter tycker om moralpanik eller inte. Det är ju uppenbart att inte alla delar er åsikt i frågan.

  En intressant fråga som kommer som ett brev på posten är hur ni lyckats förbise att olika budskap tas emot av olika människor/grupperingar. Jag hoppas verkligen att ”kursen” i fortsättningen lär IHH-studenterna att med större fingertoppskänsla anordna temafester.

  Vad gäller kopplingen till slaveri… Om det är myndiga människor som kommer på ”Massa n´Nigga-festen” för att det är en kul idé så… Vi andra röstar med fötterna, eller? Vilka fester privatpersoner anordnar är en sak, men att göra det inom ramen för organistationer är något helt annat, oavsett vilka som röstar med fötterna eller inte.

 7. Otroligt sent svar:

  ”Eftersom själva temat på något sätt är skapat inom verksamheten för IHH kan jag förstå att skolan reagerar, oavsett vad ni som studenter tycker om moralpanik eller inte.”

  Självklart. Därför förankrade vi arrangemanget med skolan svart på vitt innan något planerades över huvud taget. Skolan hade inget problem med temat förrän man kunde läsa om det i tidningarna. Skolan har också bett oss om ursäkt och sett till att alla är nöjda och glada i efterhand.

  ”En intressant fråga som kommer som ett brev på posten är hur ni lyckats förbise att olika budskap tas emot av olika människor/grupperingar. Jag hoppas verkligen att “kursen” i fortsättningen lär IHH-studenterna att med större fingertoppskänsla anordna temafester.”

  Vi förbisåg det inte.

  ”Vad gäller kopplingen till slaveri… Om det är myndiga människor som kommer på “Massa n´Nigga-festen” för att det är en kul idé så… Vi andra röstar med fötterna, eller?”

  Det jag menade var att den som sätter likhetstecken mellan slaveri och prostitution inte är liberal. Men för att besvara din fråga: ja, om en klubb arrangerar en massa n’ nigga-fest kommer jag att stanna hemma.

  ”Vilka fester privatpersoner anordnar är en sak, men att göra det inom ramen för organistationer är något helt annat, oavsett vilka som röstar med fötterna eller inte.”

  Stopp. Vi representerar inte skolan och skolan representerar inte oss. Vi är elever på skolan och sålde biljetter på skolan. Vi arrangerade alltså festen som privatpersoner.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.