Jag snor från Betnér.

Jag var inne och läste på Magnus Betnérs blogg och inser att jag nog vill beskriva mig själv på exakt samma sätt som han beskriver sig:

Jag är mot högern, vänstern och mitten. Men det verkar inte hjälpa. Det verkar inte heller hjälpa att jag kallar mig både Liberal, feminist och ateist. Eftersom de ettiketterna tydligen inte räknas. Säger man feminist så tror folk att man går runt i batiktröja och hatar män. Utom de feminister som faktiskt gör det då… De tycker inte jag kan vara feminist alls. Säger man att man är Liberal så tror folk att man är någon jävla korsning mellan folkpartiet och amerikansk bombhöger. Ateist fattar ju folk i alla fall. Även om det verkar som att de flesta har en känsla av att man ändå någonstans måste tro på någonting.

Jag har svårt att förstå varför man måste försöka sätta en partipolitisk stämpel på mig när det uppenbarligen inte finns något parti som tycker som jag. Ibland tycker jag som Lars Ohly, ibland tycker jag Reinfeldt gör rätt. Ofta någonstans därimellan och ännu oftare suckar jag bara och tycker att alla har fel.

För övrigt så tycker jag det är intressant hur oppositionen plötsligt anammar delar av borgarnas politik. Miljöpartiet vill behålla jobbskatteavdraget och sossarna vill ställa högre krav på de sjuka. Nu väntar jag bara på att Vänsterpartiet ska anamma moderaternas återfunna rysskräck.

1 reaktion till “Jag snor från Betnér.”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.