Bagdad Bob Ulvskog snackar skit – igen.

Såg precis nyheterna på TV4 och det handlade om partistöd från privatpersoner och organisationer – och om dessa bidrag ska offentligöras eller ej. I inslaget intervjuades sossarnas partisekreterare Marita Bagdad Bob Ulvskog som slängde ur sig dumheter på löpande band. Hon var upprörd över att moderaterna förra året fick över 30 miljoner i ”oredovisat stöd”. Eftersom jag inte hittar inslaget på nätet än så ska jag ge mig på att kortfattat sammanfatt vad Ulvskog sa:

– Moderaternas ”oredovisade bidrag” motsvarar nästan hela Sossarnas valbudget
– Moderaterna vann kanske valet p.g.a detta bidrag*
– Det liknar en bananrepublik med ”hemliga” bidragsgivare
– Hur kan man med oredovisade bidrag ge garantier för att inte finansiärerna påverkar politiken?

Ja, ni förstår säkert varthän det barkar.

Ok. Moderaterna hade en officiell valbudget på ca. 24 miljoner – så antingen spenderade de en jävla massa pengar inofficiellt – om de 30 miljonerna nu var avsedda enbart för valet (oavlönat kampanjarbete inte inräknat) – eller så är siffrorna helt tagna ur luften. Socialdemokraternas officiella valbudget var på 50 miljoner. Alltså nästan dubbelt så mycket som de 30 miljonerna Ulvskog orerar över. Då har jag givetvis heller inte där räknat in kampanjarbete. Heller inte de 20 extra miljoner som LO hade i extra – (s)-märkt – valbudget.

Och på tal om LO – varför är inte LOs ekonomiska stöd – ca. 20 miljoner per år, ”bananreupblikvarning” för? Nu är det visserligen ”öppet” (ja, förutom det där ”oavlönade” – LO-anställda som på arbetstid kampanjar för Partiet – arbetet då, och egna LO-kampanjer med tydlig (s)-märkning) redovisade. Men det rör sig ändå om en herrans massa pengar från en enda organisation. Och vad lämnar sossarna för garantier att LO som organisation inte påverkar politiken. Eller just det – det är ju det de gör. Har svårt att se någon enskild, ”fristående” organisation, i någon västdemokrati som har påverkat ett regeringsparti så mycket som LO har påverkat sossarna. Men jag antar att i Ulvskogs värld är inte det några problem. Problem blir det först när motståndarna börjar köra med samma arbetsmetoder.

Nä du, fru Ulvskog – gör om – gör rätt – och tänk för guds (buddas, darwins, satans, min) skull innan du pratar. Annars finns det en risk för att partiordförande Sahlin hittar en ny partsekreterare som är lite smidigare än en full elefant i en för liten porslinsaffär.

PS! Jag vill tillägga att undertecknad tycker det vore en självklarhet att stora bidrag redovisas öppet enligt t.ex amerikansk modell. Och undertecknad hade säkerligen inte blivit lika upprörd om någon annan än sossarnas representant – p.g.a deras LO-prassel – hade uttalat kritik mot moderaternas ovilja att redovisa detta öppet. DS!

Fotnot *: vore intressant att se huruvida sossarnas valanalytiker har samma ”funderingar”. I så fall lär det dröja länge innan vi ser en ny socialdemokratisk regering. Om pengar vore avgörande så borde Centern, med sin valbudget på 50 miljoner, varit klart största borgerliga parti. Men varför analysera sin politik, den måste väl vare eh… perfekt.

4 reaktioner till “Bagdad Bob Ulvskog snackar skit – igen.”

  1. ”Kommer svenskarna bli en minoritet i Sverige? Frågan låter ju absurd. De flesta tänker nog att det inte finns den minsta chans att svenskarna skulle kunna bli en minoritet i sitt eget land. Det finns dock folk som har räknat på detta som har en annan syn på saken. Frågan är inte om vi kommer bli en minoritet i vårt eget land, frågan är bara när det sker.”

    http://www.freewebs.com/minoritet/

  2. Ulvskogs hästar springer ej åt samma håll har aldrig gjort det och kommer aldrig att göra det.

    Hon är ej en sosse utan en kommunist värre än ohly

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.