"Åk till Kramfors, för h-vete!"

Satt och googlade lite för en sak på jobbet och snubblade över en veckogammal notis på Dagens Media (tar tid att vakna ur bloggdvalan):

TV4s morgonprogram ska sända tennisveckan i Båstad och från Visby i sommar. En förhoppning om att bättre spegla hela Sverige ligger bakom sommarturnén.
– Så här gör vi alltid. Sverige är större än Stockholm, vi vill ju spegla hela landet. Vi rör oss mer och mer runt om i Sverige men fortfarande lite för lite kan jag tycka, säger Christina Bellander som är aktualitetschef på TV4.

Ooo. Spegla hela landet. Sverige är mer än Stockholm. Bra tänkt. MEN VARFÖR I HELA FRIDEN (< — Kalle Anka-arg) väljer ni då att åka till Visby och Båstad för då? Mitt i sommaren?

För er som inte vet det så töms de ställena på allt vad lokalbefolkning heter under semestern och fylls upp med invasionshorder från vår Kära Huvudstad (med stor andel fläskkotlettfrisyrer)*. Så att åka dit under den tiden med motiveringen att “spegla hela landet” är ungefär som att förflytta studion ut till Djursholm. Det är inte Stockholms innerstad, men heller knappast nåt som vi vanliga landsortssvennar känner oss hemma i.

Men jag antar att TV4 inte vill vara sämre än Stureplan.se.

Som en polare sa: “Åk till Kramfors för h-vete!”. Då kanske man får en bättre bild av Sverige. Det riktiga Sverige.

Det är f.ö inte första gången som TV4 lämnar sin trygga Stockholmsmiljö – i vintras förflyttade de sig faktiskt till Åre – och som Christina Bellander säger: “Sänder vi från skidbacken i Åre ser programmet självklart annorlunda ut än om vi sänder från studion i Stockholm”.

Japp. Klart det gör. I Åre så kan man se stockholmare i skidkläder.

Fotnot *: Och en stor del lantisar som försöker leka rika, som sparar hela året för att åka iväg och spruta skumpa över sina glansigaste MQ-skjortor.

2 reaktioner till “"Åk till Kramfors, för h-vete!"”

  1. När jag såg fläskkotlettsfrisyrerna för första gången var det ungefär som att få porrspam – för 8 år sedan var det något nytt och exotiskt.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.