På popvänsterfronten inget nytt.

Christopher Sander från popgruppen Ingenting har i radio idag utnyttjat hela sin hjärnkapacitet:

Jag kommer förmodligen att bli skjuten i någon hiss nu, men kan inte någon passa på att hänga den där jävla kulturministern?

Du behöver inte oroa dig Chrille lille, det där med att hota folk att till exempelvis skjuta dem är nåt som vi lämnar åt er popvänstermänniskor. Det nöjet kan ni få behålla.

Men han kanske har en radikal idé där annars – dödsstraff för de som slarvar med sin TV-licens. Det skulle nog i alla fall få mig att betala. Och nånstans innerst inne ha ett litet hopp om att alla fina kulturkoftor inte är så fantastiskt duktiga som de säger sig vara… (oj, föll jag i popvänsterfällan själv där?)

Förresten… vad menar han med

När Expressen.se ringer upp Sander för en kommentar säger han att han inte tänkte på vilken kulturminister han riktade uttalandet till.

Finns det flera? Och är det inte att fördel att veta vem man egentligen vill hänga?

1 reaktion till “På popvänsterfronten inget nytt.”

  1. Det här me en levende kultur oberoende av kommersiella spelregler är viktiga för både individen och hela landets identitet. Om man inte värnar om sådana värden blir till slut hela verkligheten styrd av tex Ronald McDonald eller Nestlé. Skall dessa krafter till slut avgöra vad som mediabruset vill förmedla förvandlas vi alla till viljelösa konsumenter som lallar på en fånig reklamjingel. Kultur handlar om livet själv. Tänk efter så förstår även du. Egentligen är det sorgligt att det uppfattas som en vänster-höger fråga. Luften vi andas har ingen politisk färg. Den tilltänkta kulturministern som antyds i ditt citerade uttalande framstår som omedveten om kulturens vikt för människan oavsett kön eller klasstillhörighet, om man är drastisk eller drar saken till sin spets kan man säja att Stegö med sin uttalade förakt för public-service funktion också stryper ett andningshål för den som tror på en existens utan kapitalet som styrfaktor vad gäller att skapa sej bilder av sin omvärld. Stegös framtoning tolkades nog av många kulturarbetare, skådespelare, musiker och andra som en krigsförklaring med en tydlig arrogans gentemot dessa grupper. Att någon med skärpa reagerar mot en sådan kulturminister kan nog räknas som en väntad reaktion, att sedan ordvalet var olyckligt får vi anta vara ungdomligt oförstånd. I sak finns det dock en poäng i polemiken.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.