Heliga Gud i Riksdagen.

Samtidigt som jag är glad över att Annie kom in i riksdagen – så är det en del personkryssade som jag bekymras över. Till exempel så läser jag att Lennart Sacrédeus har kryssats in för Kristdemokraterna. Sacrédeus tillhör KDs mer värdekonservativa, högerkristna falang och har bl.a i tidigare val stötts av abortmotståndarna i Ja Till Livet, uttalat sig mot homosexuellas rättigheter och velat se söndagsstängt i affärer – och varit en allmänt obekväm person i kristdemokraternas ögon. Ett parti som gått mer och mer mot mitten och tonat ner det religiösa arvet. Nu kommer åtminstonde en av deras ledamöter företräda en linje som vi förknippar med en mer hardcore kristen höger.

Det är även intressant att han faktiskt heter Heliga Gud i efternamn. Redan där börjar mina varningsklockor att ringa.

Det är även trist att se att den sympatiska liberala folkpartisten Erik Ullenhag har förlorat sin plats till Cecilia ”litteraturkanon” Wikström.

Mer glädjande är dock att det ser ut som om det inte gått något vidare för Per Nuder och Bagdad Bob Ulvskog. Så solen kan nog skina idag också.