Ulvskogs raka motsats.

Om Ulvskog tillhör kategorin sossar utan självinsikt så blir jag desto gladare när jag läser Jonas Morian:

Å ena sidan får man gratulera borgerligheten till att ha vunnit på egna meriter, om än med åtminstone delvis lånta fjädrar. Å andra sidan är den socialdemokratiska valförlusten uppenbart i hög grad självförvållad.

Vi socialdemokrater underskattade den borgerliga enigheten och i vilken hög grad man satte regeringsskifte framför partiernas hjärtefrågor. Vidare överskattade vi vår trovärdighet i regeringsfrågan, och misslyckades kapitalt med att presentera en trovärdig politik för jobb. Därmed inte sagt att den socialdemokratiska politiken på det området var felaktig, men vi lyckades inte vinna trovärdighet för den.

När partier gör dåliga val säger man ofta att man inte nådde ut med sin politik. Men den förklaringen håller knappast för socialdemokraterna den här gången. Budskapet nådde ut, men det lockade inte. Detta måste vi ta intryck av och allvarligt fundera över.

1 reaktion till “Ulvskogs raka motsats.”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.