Regimtrogna motståndsmän.

Sosse-retorik kan ibland vara för gulligt. Ta t.ex första maj då regimens lakejer går ut och demonstrerar mot sig själva – eller möjligen skyller allt Sveriges elände på att vi hade en borgerlig regering en kort period för mer än ett decennium sen. Det finns nog få regeringspartier i den demokratiska världen som är större experter på att låta som de är i opposition.

Nu senast är det ett antal sossar under facklig flagg som har startat vad som de pompöst kallar för Motståndsrörelsen Alliansfritt Sverige.

Gulligt.

Ytterligare ett av dessa sossetilltag som inte går ut på att föra ut egen politik (eftersom sådann saknas) utan om att smutskasta motståndarsidan.

Sen finns det en viss humor att de kallar sig för ”Motståndsrörelse”. Man kan säga att de är en motståndsrörelse mot en motståndsrörelse. Eh.

Det roligaste är nog dock förklaringen till varför de inte gillar borgare:

Vi gillar helt enkelt inte deras människosyn. En människosyn som låter de svaga och sårbara i samhället bli ännu svagare och ännu mer sårbara för att de som redan har det bra ska få det lite bättre.

Välkommen till 1800-talets retorikskola.

2 reaktioner till “Regimtrogna motståndsmän.”

  1. Jippie. En partipolitiskt obunden motallians som drivs av Seko sjöfolk vars stadgar verkar för demokratisk socialism. Man tackar ja.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.