Dagens (ja, eller helgens…) Von Oben-attityd.

Sveriges Radios ”bloggkrönikör” har tröttnat och lägger ner Bloggkrönikan – och han skräder inte på orden:

När de politiska bloggarna är som sämst kan man jämföra dem med illa tillyxade tidningsinsändare i sms-format. Att hitta det välskrivna, välgrundade och samtidigt relevanta kan osökt få en att tänka på det gamla ordstävet om gumman som klippte grisen och nödgades konstatera att det var mycket väsen och lite ull.

Har han läst Esbati nu igen? (Eller det här inlägget, om det inte vore så att jag skrev det efter han skrev sin krönika. Hahaha.)

Att hitta självständiga och fristående bloggare kan vara svårare än många tror. Bloggosfären vimlar av tyckare som redan har andra plattformar för sina idéer. Politiker bloggar för att få fler väljare, kvällstidningarna startar bloggportaler för att knyta läsarna ännu närmare sitt varumärke, journalister bloggar om sådant som inte håller för publicering i pappers- eller webbtidningen, författare bloggar för att sälja fler böcker.

Okej… den stora majoriteten av bloggar jag själv läser är skrivna av helt vanliga svennar, långt ifrån politikens finrum eller DN-debatt. Men, men. Vet man inte var man ska leta så vet man inte.

Livet levs inte heller på nätet och de stora, verkligt nyskapande och kreativa tankarna hittar man inte på bloggarna. De tänks helt enkelt någon annanstans.

Well. Så kanske det är, även om jag inte kan svara på det. En sak är i alla fall säker – på Sveriges Radio tänks dom i alla fall inte.

1 reaktion till “Dagens (ja, eller helgens…) Von Oben-attityd.”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.