Expressens vanliga överdrifter.

Okej för att förra bostadsministern har gjort bort sig big time genom sitt lägenhetsköp, men Expressen gör som vanligt enorma överdrifter. I en artikel idag skriver de om hur ”karriären hjälpt Lövdén bo flott”. Den inleds med:

Sedan 1980 har Lars-Erik Lövdén fått husrum via politiken.
Expressen har kartlagt hans spikraka bostadskarriär.

”Kartläggningen” börjar med att han 1980 fick övernattningsbostad i Stockholm tack vare att han kom in i Riksdagen. Inget konstigt med det. Det har riksdagsledamoter som kommer utanför Stockholm rätt till.

Expressen – Lövdén 0-0 (resultatet beror på att Expressen har rätt – men ändå fel if you get the point)

1983 köper han ”ett parhus på Lindeborg i Malmö för 475 000 kronor. Huset är på 140 kvadrat, plus källare.”. Hmm… på vilket sätt är det politikens ”förtjänst”? Ok, han har väl lön som politiker – men ändå.

Expressen – Lövdén 0-1 (att köpa en villa kan knappast räknas som att få ”husrum via politiken”)

1994 kommer dock första riktiga ”sosseförmånen” – då han får en lägenhet i det aktuella huset, en etta som han 2002 byter upp till en mindre trea i samma hus. Här är det dock ingen tvekan om att han fått lägenheterna p.g.a sitt engagemang i Socialdemokraterna.

Expressen – Lövdén 2-1 (här gör Expressen två mål – eftersom han i praktiken fått båda lägenheterna p.g.a sitt s-märkta engagemang)

2003 köper han ett nytt hus i Malmö-trakten för 2,9 miljoner. Hur han fått denna villa ”via politiken” framgår heller inte.

Expressen – Lövdén 2-2

2005 blir han landshövding i Halland och får flytta in i tjänstebostaden på Halmstad Slott. Heller inget konstigt med det, visserligen har han blivit landshövding p.g.a sitt engagemang i Partiet – men alla landshövdingar har tjänstebostäder den begränsade tid de innehar tjänsten.

Expressen – Lövdén 2-2 (här har Expressen precis som i fallet med övernattningsbostaden både rätt och fel samtidigt och därför kan ingen få poängen. Det intressanta här är inte bostaden – utan att han blev landshövding…)

Så som ni ser så ångar Expressen på som så ofta förr med överdrifter och rena dumheter i sin iver att granska politiker. Det är visserligen en god gärning att politiker och politiska förmåner granskas – men då bör man kanske ha mer på fötterna. Det är fortfarande så, trots Expressens artikel, att det enda som man kan reagera på är att Lövdén fick lägenheterna på Östermalm genom sitt partiengagemang – och att han brutit mot sina egna principer. Men resten är ingenting direkt att bry sig om.

Det andra är liksom irriterande nog.

Det här kan vara Expressens fånigaste ”granskning” sedan deras artikel om Moderaterna i mitten av april. Sen kan man diskutera om det är ren slump eller ej att deras ”politiska reporter” Cecilia Garme har varit inblandad i båda artiklarna…

(Det här inlägget kan tolkas som att jag fortsätter agera djävulens advokat. Så är dock inte fallet. Jag är bara innerligt trött på kvällspressens fördumning av den politiska debatten. Lövdéns hyckleri är fortfarande lika illa.)

4 reaktioner till “Expressens vanliga överdrifter.”

 1. Då du forfarande leker advokat åt killen så:
  – Jag har haft lägenheten i Stockholm i 20 år. Jag har fått samma erbjudande som övriga hyresgäster och jag har valt att behålla den lägenheten vid sidan av den tillfälliga tjänstebostaden här i Halmstad, sa Lövdén.
  och
  När fick han trerummaren?
  – Så noga har jag inte kontrollerat, men det är runt 2002 till 2003.

  😉

 2. hehe…jag har som sagt var lämnat advokatbiten, eftersom han uppenbatrligen är skyldig. Men han verkar inte ha riktigt koll på årtal å sånt om man säger så 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.