"Alla ska med"

Precis när man har jublat klart över Sveriges seger över Paraguay så läser man hur Den Store Ledaren försöker sossefiera fotbollen:

Han tyckte också att man kan se den svenska segern som en framgång för den svenska modellen:

– Ja, det kan man nog säga att det är. Det är ett lag där alla håller ihop för alla ska med. Och så småningom får någon göra målet men alla känner sig delaktiga, sade Göran Persson.

Men då vill jag ge några fler likheter. Precis som i Sverige i övrigt så sitter en stor andel på bänken och får bara titta på när de andra jobbar. Och har ett par-tre stycken tur så får de hoppa in några minuter på någon annans egentliga position – som ett friår ungefär. Men när turneringen är slut så är det fortfarande säkerligen 25% av spelarna som aldrig har fått vara med på plan.

Den svenska modellen.

4 reaktioner till “"Alla ska med"”

  1. Så skönt att få sig ett gott skratt direkt på morgonen. Glömmer du ändå inte att de allra flesta svenska spelarna inte ens togs ut till laget?

  2. Fasen vilken härlig metafor. Jag håller med Erik, igår avslutade jag kvällen med att titta på Pressklubben, där de visade HSB:s och Göran Hägglunds bilmetaforreplisskifte från partiledardebatten och skrattade gott, nu så vaknar man till en minst lika härlig metafor. LOL

  3. Ja, och om de hade förlorat då.. 1 mål på två matcher är juinte så mycket att skryta med om man säger så. Förlust är väl också ett utslag av den svenska modellen om något.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.