Ein zwei polizei.

När det gäller kampen mot ”pirater” så verkar rättssäkerheten vara ungefär på samma höga nivå som när det gäller kampen mot ”terrorister”. Man mår fasen illa när man läser om polisen stöveltramp vid tillslaget mot Piratebay igår. Den härliga polisstaten närmar sig med stormsteg:

Polisen tog med sig många servrar under tillslaget igår. Varken kammaråklagare Håkan Roswall eller polisens presstalesman vill säga vem tillslaget egentligen riktade sig mot. Allt tyder på att polisen gick in och tog alla servrar som fanns i lokalerna utan att kontrollera vem de tillhörde.

En av de servrar polisen beslagtog var en spelserver för Counterstrike som spelföreningen Birdie.org hade hos ett av de webbhotell polisen slog till mot. En annan var en privat server som Lezgin Bakircioglu drev.
– Spelservern var pris i en tävling som vi hade under helgen i Uppsala. Det var femton stycken 16-åringar som just vunnit den. Det var deras maskin, säger Lezgin Bacircioglu.

Kammaråklagare Håkan Roswall säger att han inte kan svara ens på frågan vem eller vad tillslaget riktade sig mot.

Fan det är så man får rysningar – som om man lever på Kuba eller i Kina där stat och polis kan göra vad som helst utan att behöva motivera det. Samtidigt så visar det på vilken brist på kompetens det verkar finnas hos svensk polis och rättsväsende i de här frågorna.

Polis och Antipiratbüron gnuggar nog händerna över att de lyckats stänga ner The Pirate Bay – men den lär komma upp igen när som helst. Och slutresultatet av aktionen kommer möjligen att leda till att ett fåtal personer kanske åker dit och får böter för upphovsrättsbrott – men det kommer troligen att ses som piratjaktens kanske största misstag hitills. För allmänhetens syn på polisen och piratjakten kommer ju inte direkt att öka i och med detta. Speciellt inte när så många som är helt oskyldiga drabbas. Det luktar illa i rättstaten Sverige just nu.

Sen kan jag tyvärr inte låta bli att flina lite åt att snatta.nu är en av sajterna som har stängts ner p.g.a servrarna är beslagtagna. Det finns ett litet mått skadeglädje inom mig över att de får känna på hur det känns att bli av med sin egendom…

7 reaktioner till “Ein zwei polizei.”

  1. Snatta.nu har enligt mycket trovärdig uppgift legat nere i tre månader. Den har aldrig legat på den aktuella maskinen. Tidigare låg sajterna på samma webbserver, men den finns inte kvar och sedan dess har ingen sett till Snatta.nu. Så var det med den saken.

  2. ”Fan det är så man får rysningar – som om man lever på Kuba eller i Kina där stat och polis kan göra vad som helst utan att behöva motivera det.”

    Visst, det här är ju skandalöst. Men hade det varit här (Kina) hade servrarna blivit beslagtagna, Piratbyrån hade blivit officiellt förbjuden och det hade varit propaganda mot den på TV varje dag, medlemmarna hade alla fått långa fängelsestraff för att de hotar rikets säkerhet och slutligen hade det suttit banderoller överallt där det stod ”Fira Antipiratbyråns heroiska seger över Piratbyrån!”.

    Vem behöver Kina-TV när verkligheten är så mycket mer fantastiskt :)?

  3. Jag vågar utan att darra på manschetten påstå att de flesta kineser inte sett en massavrättning av det där slaget. I större städer sker avrättningarna på speciella platser allmänheten inte har tillgång till, men hur det är på landsbygden vet jag inte.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.