Vad säger JämO?

Enligt den svenska pk-logiken som företräds av t.ex JämO så borde ju det stundande EM i friidrott bojkottas av de svenska aktiva. Eller vad sägs om:

Vi tror det finns risk för ökning av sexhandeln i Göteborg under EM och det ska vi jobba riktigt hårt emot, säger Thomas Ekman, chef för polisens traffickinggrupp i Västra Götaland till Göteborgs-Posten.

Nu handlade visserligen Fotbolls-debatten om att prostitution är lagligt i Tyskland. Men samtidigt så kan man ju fundera på om det faktiskt inte är så att de tyska prostituerade lever något mer säkert än sina svenska kollegor? Det är ingen direkt nyhet att prostituerade dras till stora evenemang, som t.ex OS, VM, EM och liknande. Och är det inte då något bättre om majoriteten av sexköpen, som ändå kommer att ske, sker i bordeller och liknande ”kontrollerade” miljöer istället för på bakgator, i bilar och hotellrum?

När man koncentrerar sig så hårt på länder där det är lagligt så känns det som att man gömmer huvudet i sanden och ignorerar att problemen kanske är minst lika stort på vår egen bakgård.

Svenska gubbslem behöver inte åka ända till Tyskland för att köpa sig lite sex helt enkelt.

3 reaktioner till “Vad säger JämO?”

  1. Lagstiftning begränsar både tillgång och efterfrågan, även om det inte helt kan undvikas. De efterfrågande och de erbjudande tänker sig för både en och två gånger när det 1) är olagligt och 2) måste skötas ”under jord”. På det sättet slipper fler kvinnor utnyttjas och förnedras, utsättas för våld av äckelgubbar. Svårare än så är det inte.

  2. Jonas: jag vill först klargöra att jag inte är nån speciell anhängare av legalisering (sorry my liberal fellows), men jag är inte helt övertygad av din argumentation. Jo, det är kanske så att utbudet ökar vid en legalisering – men samtidigt så tror jag risken för våld och utnyttjande är betydligt högre på den underjordiska marknaden än den ”öppna” i t.ex bordeller.
    Min poäng är inte att jag vill ha det som i Tyskland, utan snarare att belysa att det finns en dubbelmoral, eller vad man ska kalla det, i debatten.

  3. Jepp, färre kvinnor säljer sex men de som gör det arbetar på MC-gängens och Ryssmaffians villkor, inte sådär jättetrevligt kanske

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.