Partiet och jag.

Inspirerad av en bild i bloggtexten Första maj, aftermath så var jag tvungen att göra en liten reklamfilm åt socialdemokraterna (förlåt – men jag lånade en bild. Hoppas det är okej?)

Den lilla eh… filmen, ska enbart ses som ren satir och ingenting annat. I och för sig ganska elak satir, och kanske rentav barnslig. Men förlåt mig – ty jag kunde inte låta bli. Så jag varnar er redan nu – innan moralpanikattackerna. Återigen – det är ren satir och ingenting annat. Jag vill inte på något sätt peka ut de ”deltagande” personerna som nåt de inte är. Bara skämta lite med utgångspunkt från en bild på en något… eh… olyckligt smyckad byggnad. Så Bagdad-Bob Ulvskog, du behöver inte bli alltför upprörd.

Folkpartiet, Centerpartiet, Osynliga Partiet eller något annat parti har heller inget med den att göra.

(anledningen till denna disclaimer är senaste tiden bloggmoralpanik, där bloggare utmålas som antikrist typ bara för att de vågar skämta eller vara lite elaka…)

Min film (kräver flash och ljudet på…)

Texten till den eh… fina visan hittar ni här.

12 reaktioner till “Partiet och jag.”

 1. Heh, det är faktiskt klara Östberlin 1965-vibbar på bilden (Berlin/Moskva 1935 hade inte sett så sjavigt ut).

  < mer besserwissrande >Fast du kanske inte skulle använda ett ”Old English”-typsnitt till den bilden< /mer >

 2. Haha, fyfan vad underbart! Inga problem att du använde bilden för övrigt, lek på med den du =)

  Denna flashfilm hamnar tveklöst i de lokala arkiven.

 3. Tja…
  Problemet är väl bara att SAP alltid gått i bräschen när det gäller att kämpa mot ”lössen in den röda fanan”, som man beskrivit eventuella kommunister i fackföreningar och utanför partiet.
  Jag är vare sig sosse eller kommunist men jag minns t.ex. hur (s) skickade in spioner bland anställda Göteborgs sjukvårdsförvaltning för att spåra upp och registrera kommunister.
  Så filmen slår lite över målet.
  /Clas

 4. Clas: Filmens mening är inte att måla ut SAP som kommunister, för det vet hjag att de inte är. Utan snarare en drift med att de är det statsbärande partiet och att Sverige ibland lite skämtsamt kallas för en demokratisk enpartistat…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.