Stupid people do stupid things.

Idag kan vi i Snaskonbladet läsa om en aktiv vänsterpartist – och nämndeman – som visar lite hederligt samhälleligt engagemang genom att kasta stolar på poliser.

Nu har hon enligt DN avsagt sig sitt uppdrag som nämndeman – vilket inte är så konstigt – men hennes kommentar till TV4 Stockholm ligger trots det väldigt nära en svensk mästartitel i stupiditet:

Nämndemannaskapet handlar ju om representation från samhället. Jag kan inte se någon konflikt i att vara samhällsengagerad och att delta i demonstrationer

Ooookeeej…

Klart man kan få delta i en demonstration om man har politiska uppdrag (kolla t.ex alla sossepolitruker som demonstrerar mot sig själva 1:a maj varje år) men jag känner att lite våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman inte riktigt kvalificerar in där. Jag vet att det finns en del svennedreads och träskvänster som tycker att lite trashing och våld det borde falla in under demonstrationsfriheten – men där är vi inte riktigt överens.

Någon kanske behöver lite mediarådgivning innan någon uttalar sig i TV? Bara ett litet tips i all välmening.

Men en liten bonusdumstrut kanske ska gå till Stockholms tingsrätt som enligt uppgift ”överväger” att stänga av henne under förundersökningen. Nu behöver de ju inte bekymra sig eftersom hon i sista sekunden visade tendens till taktisk förmåga och hoppade av frivilligt. Men poängen är att en nämndeman som är föremål för en brottsutredning givetvis, enligt all logik, borde stängas av direkt under utredningen. Men där kanske reglerna är otydliga och i så fall korkade.

En extra liten bonusdumstrut kanske SVT Malmö förtjänar. De har nämligen projektanställt toppkandidat-Petter, ni vet killen som vann och skänkte 100 000 spänn till Osynliga Partiet att köpa gatsten för.

DN skriver:

Petter Nilsson har en ”mångfaldsanställning” hos Sveriges Television Syd som sträcker sig fram till oktober. Han ska dels utvärdera programmet ”Toppkandidaterna”, dels ”bistå med omvärldskunskap” i arbetet med att ta fram nya samhällsprogram för unga, säger Mikael Sterner, programchef på SVT Syd.

Okej. Vi börjar med – VAD FAN ÄR EN MÅNGFALDSANSTÄLLNING? Och på vilket sätt främjar en vit medelklassman med vänsteråsikter någon som helst mångfald på SVT? Skulle väl vara att han är något yngre än andra vita medelklassmän med vänsteråsikter…

Sen…

Hur fan tänker man på när man låter vinnaren av programmet få betalt för att utvärdera samma program? De vill väl vara rättvisa och balanserade the FOX way antar jag.

Sen så ser jag verkligen fram emot vilka samhällsprogram för unga som Petter ska vara med och ta fram. De står säkert för den där objektiva och nyanserade bilden som SVT är så måna om. Eh.

Uppdatering
Det verkar som SVT pudlar till sig när det gäller Petter:

SVT Syd backar nu efter kritiken mot att vinnaren av Toppkandidaterna, Petter Nilsson, fått en tillfällig deltidsanställning. Han ska inte få utföra några arbetsuppgifter.

Verkar alltså som man kör en gammal hederlig svensk metod – anställd men utan arbetsuppgifter. Petter är ung men får redan känna på känslan av att vara avdankad politruk. Men samtidigt så ligger det ju helt i linje med den unge mannens ideologi – pröjs utan krav på motprestation. Grattis säger jag. Men nästa brev från Radiotjänst river jag sönder med glädje.

9 reaktioner till “Stupid people do stupid things.”

  1. Den kvinnan är visserligen en stark kandidat till mästartiteln du nämner, men jag vill nominera henne för en helt annan kommentar. På frågan (tydligen upprepad) om hon tycker det var rätt eller fel att krossa fönster på Sergelgatan svarar hon ”Jag tycker inte den frågan är intressant”. Det svaret i sig borde genast utestänga henne från uppdraget som nämndeman.

  2. Du svär faktiskt lite för mycket. Om du någon gång tycker du har något vettigt att säga, gör det inte. Det blir inte bra helt enkelt.

  3. ”Om du någon gång tycker du har något vettigt att säga, gör det inte. Det blir inte bra helt enkelt.”

    Själv har jag aldrig något vettigt att säga, så jag drabbas inte av det här problemet.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.