Bagdad Bob Ulvskog gnuggar händerna.

Det är fascinerande att se vilket sinne för proportioner som sossarnas propagandachef Bagdag Bob Ulvskog visar när hon kommenterar ”bloggskandalen” kring Den Store Ledarens högra hand, Lars Danielsson:

Det är en exceptionell förtalskampanj utan like. Två folkpartistiska politiker inleder en förtalskampanj mot två tjänstemän som nu fått sina privatliv förstörda och blivit utfläkta i media

Jag kräver en offentlig ursäkt från Lars Leijonborg och att politikerna stängs av. Det hela liknar buskagitation och är under all kritik.

Eftersom vi har den s.k ”mejlskandalen” i färskt minne så får givetvis Ulvskog en fråga även om det:

Det var en omvänd situation. Det handlade om en enskild tjänsteman som på eget bevåg skickade ett mejl om en politiker. Vi redde ut hela historien, tjänstemannen tog själv sitt ansvar och lämnade sitt arbete och vi hade flera etiska diskussioner inom partiet. Det här är en mycket allvarligare situation då folkvalda politiker ägnat sig åt ryktesspridning som sedan mynnat ut i en JO-anmälan

Okej. Här skulle man gärna vilja veta på vilket sätt det här är allvarligare. Ja, egentligen alltså. På riktigt, inte på Ulvskogvis.

När det gällde förtalskampanjen mot modde-ledaren så var det ju rena fantasifoster, påhittade av en s-märkt tjänsteman som ville behålla makten till varje pris ™. Här rör det sig om två personer, som visserligen är aktiva folkpartister, som har nämnt ett rykte som gått runt på internet och på media en längre tid. Inget de själva har hittat på om man säger så. Deras ”brott” borde sålunda inte vara värre än om exempelvis en s-märkt bloggare hade nämnt ryktena om Reinfeldt.

Jag har själv hört ryktet om att Danielsson skulle ha en älskarinna på TV – jag kan tyvärr inte minnas när eller om det var i nån morgonpanel eller på nån debatt på SVT24 (det lutar åt det senare). Men troligen såg ingen ur sosseriet det eller så passade det inte in i taktiken. Det är även intressant att notera att det tog tre månader innan Johan och Johannas respektive inlägg uppmärksammades utanför den rätt snäva bloggvärlden.

3 reaktioner till “Bagdad Bob Ulvskog gnuggar händerna.”

  1. Jag hörde ryktet från en svensk ambassadör. Enligt denne (som i övrigt tycker rätt bra om Göran Persson som statsminister) så var ryktet inget som uppstått i samband med Tsunamin utan hade funnits sedan tidigare.

  2. Det verkar onekligen som att otäcka bilder och rykten man inte vill höra tar några månader att fastna i maktfullkomligas propagandaministrars motoffensiver. [Jämför Muhammedbilderna som inte blev het potatis förrän efter flera månader]

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.