Extremisternas nyttiga idioter.

Så fort nån ur gap- och stenkastarvänstern tycker att våld, hot och skadegörelse är en bra politisk metod så dyker de upp ur sina grottor: extremisternas apologeter. De nyttiga idioterna. Kulturmänniskor som aldrig lämnar sina trygga miljöer på söder/möllan/valfri innerstadsmiljö med ”charm”.

Senast i raden är Maria Rydhagen (boende på Möllan *fanfar*), krönikör på KvP/Expressen. I en krönika med rubriken ”De autonoma är värda en ursäkt” försöker hon släta över att träsk- och svennedreadsvänstern tycker det är lattjo-lajbans att kasta sten i centerlokaler och hota centerpolitiker:

Deras havremjölk och tångkaviar är äckliga, de har gjort linskok minst 14 gånger sedan senast de tvättade håret och de har social fobi. Och medelklassföräldrar. Japp, finns mycket att anföra mot de autonoma. Icke desto mindre måste vi be dem om ursäkt denna vecka.
OK, osynliga partiet kastade den där stenen i rutan på Växjöcenterns lokal. Dumt, fel och olagligt. Men besinning, Sverige, det var ett stycke glas i en tom lokal som krossades.

Öh. Kanske nån annan som ska besinna sig? Varför i helvete ska vi be om ursäkt till en bunt anonyma wackos för att de kastar sten genom glasrutor? Visst – det är ”bara” ett ”stycke glas i en tom lokal”. Ja, och lite mysiga hot mot politiker som t.e.x Maud Olofsson och Fredrick Federley. Vi får heller inte glömma varför stenarna kastades och hoten skickades: för att Centern står för en politik som de här ligisterna inte gillar. Logiken är glasklar – vi gillar inte en politik som ett litet parti står för, alltså hotar vi deras företrädare och slår sönder deras egendom. Till dom ska vi andra alltså be om ursäkt. Ja, jisses.

Men faktum är att ”de autonoma” förtjänar all kritik de har fått. De påstår att vi inte lever i en demokrati (för att folk måste arbeta för att försörja sig…) och därför är deras metoder okej enligt den förvridna logiken i gratisätargenerationen. Men – newsflash! Precis som Göteborgskravallerna gjorde att folket gillade hårda tag och lite hederlig polisbrutalitet så ökar detta enbart sympatierna för Centern. Det kanske inte var det ni ville va? Det går faktiskt att nå ut med sitt budskap alldeles utmärkt utan våld, hot och skadegörelse. Det har ju fungerat i diktaturer, som t.ex i Östeuropa, så vi kanske skulle ta och fundera ett litet slag om att det kanske skulle fungera även i Sverige?

Vågar man stå upp, på fredlig väg, mot exempelvis Vitrysslands bödlar så borde det inte vara omöjligt i Landet Samförstånd.

Men åter till Rydhagen. Hon fortsätter:

Men det är orättvist av det etablerade Sverige att behandla de autonoma som om de är H5N1. Jag säger det igen: De har stora problem med demokratiska värden och politiska uttrycksmedel. Men de har också sagt saker före och tyngre än alla andra. […]

De har också varit före alla andra på djurrätt, antiporr och trafikmiljö. Alltså, lagför stenkastningen som vilken skadegörelse som helst, men lyssna på vad de säger. Odisciplinerat är det. Inte ointressant.

Jo, Maria, du har fel. Aldrig i helvete att jag tänker lyssna på vad en anonym, maskerad skithög med tegelsten har att säga. Oavsett om det mot all förmodan skulle vara ”intressant” eller ej. Vill de höras så får de fan i mig använda sig av andra metoder. Nu är gränsen hårfin – vem vet vilken tokdåre som faktiskt gör allvar av hoten och misshandlar en politiker med ”fel” åsikt, spränger en bil utanför riksdagen osv. När det väl blir allvar så skiter jag fullständigt och högaktningsfullt vad de har att säga. Då kan de gott få känna på batongerna.

Och sen är det ju faktiskt så att deras åsikter varken är först eller tyngst. Många av frågorna som dessa kretiner framför finns det mängder med seriösa politiska aktiva som gör. Det finns en seriös vänster i Sverige, en ickevålds-vänster som länge har fört fram dessa frågor. Jag kanske inte delar deras åsikter (fast det har hänt…) – men jag lyssnar fan i mig så mycket hellre på dem än på ligister och småterrorister.

Och mig veterligen är det inte speciellt många politiska beslut som har fattats de senaste 50 åren – i Sverige – som har tillkommit på initativ av en stenkastande pöbel.

Så vem är det egentligen som ska be om ursäkt till vem?

10 reaktioner till “Extremisternas nyttiga idioter.”

 1. Anti-porr är det mest ologiska i vad hon säger, det var väl inte tillåtet 50 år sedan… Vi har att göra med en reaktionär mobb som inte tvekar att utövar våld mot de som utmanar staten och status-quo.

 2. Om jag inte är helt ute o cyklar så är väl legal porr snarare en konekevens av 68-vänsterns engagemang? Det var en frihetsrevolt…

 3. Märkligt att påstå att deras åsikter skulle vara först, eller specielt orginella för den delen.
  Innehålslösa floskler på en t shirt
  som ett barn skulle kunna klämma ur sig och inga konkreta förslag, ”nazister är dumma” ”frige hönsen” ”bort med bilarna” ungefär

 4. Märkligt föresten att hon anser det bra att anarkisterna jagat bort nazisterna från gatan i det här landet har vi fortfarande yttrandefrihet ”Inse vilken bisarrt konungarike Sverige hade varit om nynazister kunnat heila ostörda på Karl XII-hästen Bruntes grav” vem fan bryr sig?

 5. På vilket sätt var ”de autonoma” först med djurrätt? Är det inte snarare så att de tagit över inom en gammal organisation? På http://www.djurensratt.se hittade jag följande om deras historia:

  ”Nordiska Samfundet stiftades den 7 oktober 1882 av dåvarande kommersrådet, sedermera statsrådet, Johan Christopher Lembcke, som vid en inbjudan till Prinsessan Eugenie föreslog bildandet av en skandinavisk organisation till bekämpande av det vetenskapliga djurplågeriet. Förutom nämnda personer voro vid detta tillfälle närvarande fru Julie Lembcke, hoffröken Adèle Rudenschöld, professorn, grefve Georg von Rosen, arkivarie Otto von Felitzen, generalkrigskommisarie N. A. Varenius och fru Josephine Varenius ..”

  Dett är alltså gamla Nordiska Samfundet mot Plågsamma Djurförsök, som nu heter Djurens Rätt.

  Låter inte precis som om vänstern var först utan snarare som om vänstern hakat på i ett sent skede!

 6. Men, Maud Olofsson och (c) har ju enligt tidningarna sjunkit med 25% i trovärdighet senaste tiden. Hon och Reinfeldt bottennappar.

  Så stenar genom rutor eller ej, poppis är hon inte. Och lär inte bli heller…

 7. Förstår egentligen inte vad dom protesterar emot, för Centerns förslag handlar ju om arbetsrätten? Och inte vill dom arbeta, eller är det rädslan över att kanske få ett arbete?

 8. Thomas: jag tror centern kommer att bli ngt av en överraskning i valet, visserligen kommer de att ta röster från andra borgerliga – men bland övertygade liberaler kommer Centern att få röster som tidigare gått till Fp och M. Anarkistkidsens attacker mot centern kommer att stärka dessa i sin uppfattning ytterligare. Får man den yttersta avgrundsvänstern mot sig i en arbetsmarknadspolitisk fråga så måste man helt enkelt göra nåt rätt…

 9. Helt klockrent och välskrivet inlägg Daniel! Jag garva så att jag nästan spillde kaffet (trots det underliggande allvaret).

  Anarkistvänstern lider av svåra vanföreställningar och kognitiv dissonans. Jag vet det eftersom jag umgicks i sådana kretsar en gång i tiden. Redan då gnagde samvetet med frågor i stil med ’men om ingen måste arbeta, vad ska vi leva av?’ och ’men om det inte finns poliser, vem ska skydda oss mot våldsmän?’ men sådant yttrade man aldrig högt.

  Jag gillar fortfarande deras idealism på något sätt, tror t o m att många av ungdomarna kommer att arta sig väl.

  Men deras problem består nog i att de inte lärt sig vidden av de etiska dilemman som människolivet består i. Man kan inte inrätta livet efter solklara ideal, utan måste kompromissa. Autonoma anser sina ideal vara så glasklara att de har rätt att bruka våld för att upprätta dem. Men deras självinsikt är lika med noll, och de lider av värsta grupptryck och konformitetstänkande. ’Småborgerliga’ är bästa ordet för att beskriva anarkister, syndikalister och allt vad reclaim the streets packet och ’osynliga partiet’ heter.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.