Idiotexpressen "granskar" moderaterna.

Idag så har Expressen bestämt sig för att ”granska” Moderaterna och deras riksdagsledamöter. Tidningens s.k kartläggning går ut på att kolla var de bor, hur mycket de tjänar och vad de kör för bilar. Syftet är att bevisa att Moderaterna minsann inte är nåt parti för arbetare (nån mer än Reinfeldt som tror det?). Men eftersom Expressen är en skittidning så blir givetvis artikeln idiotisk och populistisk. Rubriken är

Knegarna som kör Porsche

men kollar man listan över vilka bilar de kör så hittar jag en av 55 ledamöter som kör Porsche. Jag lovar att man kan hitta även sossar som kör ”fina” bilar.

Men Expressen fortsätter dummerierna:

De kör lyxiga bilar – Porsche 911, Audi Cabrio 2,3, BMW 325 ci, och BMW 730 ia.

Ja, det är några stycken som har ”lyxbilar” i den kategorin, men det finns även de som kör Fiat, WV Polo, SAAB, Volvo, Skoda och Toyota. Faktum är att de som kör ”vanliga” bilar är betydligt mer frekvent förekommande än de som kör ”lyxbilar”.

Och det fortsätter:

Deras sammanlagda förmögenhet är nästan 180 miljoner.

Och först i fotnoten får man veta att

Av riksdagsmoderaternas samlade förmögenhet på 179 710 280 kronor, tillhör 137 011 160 kronor ledamoten Per Westerberg.

Vilket onekligen är intressant att veta, eftersom det innebär att de andra 54 ledamöterna får dela på ”bara” 42 miljoner. Överhuvudtaget så är det bara en dryg femtedel som har taxerad förmögenhet överhuvudtaget. Undrar hur det ser ut i de andra partierna?

Men det allra dummaste kommer här:

Och de har en genomsnittlig årsinkomst på 677 896 kronor – något en vanlig arbetare bara skulle drömma om.

I D I O T E R ! ! !

Det är ju för helvete riksdagsledamöter vi pratar om. De har ju ett grundarvode på ca. 50 000 kr i månaden (600 000 kr/år för er som inte kan räkna). Det är inget unikt för moderaterna. Newsflash! Det har ALLA som sitter i riksdagen.

Men puckona på Expressen (det krävde tydligen fyra ”reportrar” att göra ”granskningen”) tycker detta bevisar att de minsann inte är ett parti för arbetare. Man trillar nästan av stolen av häpnad. Och för att verkligen förstärka sin tes så skriver man ut att en anställd inom handel har en genomsnittlig månadsinkomst på 17 485 kr/månad, vilket är 39 006 kr lägre än vad riksdagsmoderaterna har i snitt (ja, eller riksdagsledamöter i allmänhet…).

Nu blir jag så matt att jag måste gå och ta en kopp kaffe för att stärka mig. Mot dumhetens journalistik har vi inte en chans.

10 reaktioner till “Idiotexpressen "granskar" moderaterna.”

  1. Ja, den var bra. Och jag antar att Johan Orrenius inte ska lastas för rubrik och ingress. Nästan så att det är läge att åka och titta när de spelar någon gång, i år får jag ju inte se dem mot Myresjö.

  2. Som sagt, det är väl inte så konstigt att missnöjespartier för en så tynande tillvaro i Sverige. Kvällspressen gör ju deras jobb.

  3. Ibland undrar man om Expressen har några idéer överhuvudtaget. Nu är visserligen Aftonbladet, ännu värre så vad gör man…

  4. Angående bilarna så är väl deras utval väldigt normala eller sämre än genomsnittet om man tittar på deras lön. Gamla 9/8xx och vanliga Audis… Hade jag haft den lönen så hade jag nog skaffat bättre bilar…

    Annars är jag glad att du är tebax!

  5. Hade det här varit ett normalt land med en normalbegåvad journalistkår hade jag gissat på att det var fyra praktikanter som skrivit artikeln och inte rutinerade journalister…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.