Så JÄVLA tröttsamt!

Grr…jag blir så trött på alla jävla fördomar och religiösa referenser om min hemstad Jönköping. Nu är det, för er som har missat det, kvartsfinaler i hockey. Där spelar laget i mitt hjärta HV71, mot de importerade dalmasarna i Mora. Och som vanligt när HV vinner så måste man slänga in lite j***a passningar om Smålands Jerusalem.

DN gör det, fast ganska snällt ändå, med rubriken:

Petterssons hattrick frälste HV

Men värst som vanligt är Aftonskiten med meningen:

Stefan Pettersson är het som Bibeln i Jönköping.

Ååå…vad jag nu (kl 23.57 en söndagkväll efter en lång dag) hatar dom. Jag skulle vilja ta deras jävla stockholmsreportrar och sticka upp Bibeln i arslet på dom (ja, kanske inte Bibeln, det är inte rätt läge att irritera religiösa nu). Det är egentligen för dumt för att ens kommentera, men fölåt mig . ty jag kan icke låta bli. Jag har skrivit om det tidigare – men det är värt att nämna igen: även om man räknar verkligen tokhögt så är 75 % av Jönköpings 120 000 invånare inte (aktivt) religiösa (mer än folk i allmänhet vill säga). Frikyrkorna lockar till sig knappt 10% av invånarna – visst det är relativt sett högre än riket i allmänhet. Men speciellt het skulle jag inte påstå att Bibeln är… HVs öde engagerar betydligt fler än vad kyrkorna gör om man säger så. Vad som annars också är betydligt hetare är en stor expansion, bra arbetsmarknad, framtidstro och och en massa byggande. Till exempel.

Men, nä, journalistkråkorna tycker det är så jävla kul att sitta på sina feta arslen och göra sig lustiga över saker de inte vet nåt om.

Gaaa. Nu blev jag återigen Kalle Anka-arg över skitsaker som skitpressen skriver. Men nu ska jag sova.

Fotnot:
Undrar varför man aldrig ser några religiösa liknelser när det skrivs om Ö-vikslaget MoDo? Ö-vik är ju trots allt kännt bland alla norr om dalälven som Norrlands Jersualem. Och eftersom hälften av alla ”stockholmare” kommer norrifrån så kan de inte ha missat det? Fast nu tillhör det ju god sed att förneka sitt ursprung och antaga en fejkad ståkkholmska när man flytt till fjollträsk, så det är väl inget de låtsas om att de känner till.

5 reaktioner till “Så JÄVLA tröttsamt!”

 1. Jo men säker statistik visar att spelarna i HV71 är 35% MER religiösa än elitseriespelarna i snitt är. Dessutom så bor, enligt vad jag hört, en avlägsen släkting till Maria Magdalena i en liten bostadsrätt i jönköping-så det så

 2. när det gäller ”frälste” så används det ju rätt ofta i alla möjliga sportsammanhang. men visst, det får en lite annan klang i samband med håååveee-matchreferat.

  i övrigt håller jag dock med dig.

 3. Vi fjollträskingar kan Du tydligen hacka på men Jönköpingsborna skall alltså vara för ömhudade. Har Du hört den där ståkkholmskan. Jag misstänker att den aldrig funnits utom i gamla pilsnerfilmer. Den var i alla fall utdöd på 30-talet enligt far min.

  Att Mona Salin fejkade den är en annan sak.

 4. ”Vi fjollträskingar kan Du tydligen hacka på men Jönköpingsborna skall alltså vara för ömhudade.”
  Inte ömhudade, men jävligt trötta.
  Och stockholmarna kan behöva tas ner på jorden ibland 😛

  ”Har Du hört den där ståkkholmskan. Jag misstänker att den aldrig funnits utom i gamla pilsnerfilmer. Den var i alla fall utdöd på 30-talet enligt far min.”

  Nu snackar jag inte om nån slags söderslang, men lyssna t.ex på linköpingssonen Fredrik Strage så förstår du vad jag menar… 😉

 5. I lördags kan vi alla vara glada över att småland med jönköping i spetsen har slutat vara snåla, skaffat telefon och som duktiga hjon röstat fram sin trosfrände.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.