Inte så smart, va?

Helt rätt väg att gå om man är sur på att muslimer i nidbilder framstår som krigiska våldsgalningar… man visar helt enkelt upp den mjuka och kärleksfulla sidan av sin tro! Istället för den vanliga schablonbilden som sprids i väst.

7 reaktioner till “Inte så smart, va?”

 1. Nej
  Och samtidigt pekar det på problmet man som västerlänning har att se främmande folkgrupper som individer (och då menar jag inte för att de på bilden har palestinasjalar för ansiktet). Det räcker ju med att ganska få tokstollar skapar foto-ops enligt schablon 1 a för att både din och min maggropskänsla ska bli att nu har ”muslimerna som kollektiv gjort bort sig”. Medias rapportering och våra fördomar gör det helt enkelt ganska svårt att inte klumpa ihop folk.

 2. Word, Simon J!

  Betänk den jordanska tidningen al-Shihans chefredaktör publicerade några av bilderna tillsammans med texten:

  ”Vad bidrar mest till att skapa fördomar till Islam – de här teckningarna eller bilder på en kidnappare som skär halsen av sina offer framför kamerorna eller en självmordsbombare som spränger sig själv i luften under ett bröllop i Amman?”

  Fy fan, va stort! Jag behöver inte äsga något mer. Den snubben slår alla europeiska tidningars lama försök att slå ett slag för yttrandefriheten. SÅ ska det gå till!

  (Källa:Bejconpire)

 3. Vill du ha frihet, då har du frihet att skriva om vad du vill utan att riskera att bli mördad.

  Vill Muslimer inte ha våran frihet, fine.
  Sluta läs västerländska tidningar. Och sluta att härma oss, för enligt Koranen ska ni inte ”härma” oss kuffar.

 4. Marcus, tror dock han fick sparken…
  Läste det i samband med den franske redaktören som fick kicken men jag hittar den tyvärr inte nu.
  Inte 100%-igt säker så posta den gärna om någon har källa

 5. Jag håller själv med. Grejen är att jag vsiar bilden som exempel på hur korkade folk kan bli… de här extremisterna är fullständigt kontraproduktiva och förstör verkligen bilden av Islam. Hade jag tillhört en grupp som blev anklagad för att vara ”krigisk” så hade jag ju inte sprungit ut på gatan i vrede med ett gevär…
  Det var nån som skrev att de enda vinnarna i hela den här sörjan är de religiösa extremisterna i den muslimska världen, samt rassar och smårassar i Europa.

  Det är sorgligt att så fort nån på nåt sätt är negativ till Islam så dyker det alltid upp några beväpnade tokstollar som hotar med bomber o kidnappningar. Och dår rasisterna o islamofoberna ännu mer vatten på sin kvarn. och så går det i cirklar.
  Jag ångrar kanske lite bilden o inlägget ovan, eftersom det kan spä på den imagen, men samtidigt så fann jag den närmast tragikomisk.

  Marcus: det citatet är klockrent. Tyvär fick han väl sparken efter publiceringen och upplagan drogs in.

 6. …vilket gör honom till en ännu större hjälte. Och det visar än en gång att problemet inte är att våran yttrandefrihet är hotad, utan att ”dom” inte har någon.

 7. Hmm, det har sina sidor att inte alltid befinna sig i ett svenskt nyhetsflöde. Jag har väl ingen rätt att be om en förklaring egentligen men är ändå nyfiken – är det där en bild på vänskapsföreningen Palestina-Frankrike? Eller är det ett centrum för spridande av finkultur?

  Sedan kanske inte allt de gör är till för att skapa en image hos européer och amerikaner…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.