Erixon skjuter sig i sank.

13 september 2004:

PER BILL VAR INTE BERUSAD. Det är skönt att se att så mycket av det Per Bill sagt nu bekräftas på flera sätt. Han är en riktigt duglig politiker.

29 januari 2006:

SSU OCH SVERIGES MAKTELIT. SSU-basen Anna Sjödin i fyllecell efter att ha hoppat på krogvakter och varit omöjlig att förhöra i polisbil. Sådan ser vår socialdemokratiska maktelit ut. Har inte svenska folket fått nog???

Vid båda tillfällena har Dick Erixon enbart förlitat sig på medias – och ena sidans – uppgifter. Därmed blir det en intressant studie i hur hans värdering fungerar. Om en moderat politiker anklagas för fylledumheter så är han troligen oskyldig och ”en duglig politiker”. När en sosse råkar ut för samma sak så är det ett bevis på hur ”Sveriges maktelit” beter sig.

Pinsamt.

(Via Haja)

13 reaktioner till “Erixon skjuter sig i sank.”

 1. Det glädjer mig att se dig sätta fingret på de dissonanserna. Själv läste jag först DN:s rapportering i frågan ~”Sjödin oskyldigt anklagad av elak dörrvakt”, därefter SvD:s ~”Sjödin fast för krogfylla och rasism”. Det var ju rätt intressant bara det utifrån att det var på nyhetsplats nyheten vinklades så olika.

 2. Personligen tycker jag hela bevakningen av det hela är pinsamt, snudd på vidrigt. Både från media och (kanske speciellt) bloggare. Värst är de som, helt utan fakta i målet tar ena eller andra partens parti – ”Hon är ett offer” – ”Hon är en skitstövel”. Och allra värst är de som försöker plocka politiska poäng på det hela.
  Om det däremot är sant att hon ska ha ropat ”svartskalle” o liknande till vakten så blir det givetvis ett helt annat perspektiv på det hela. I så fall är hon olämplig på sin post. Men nu när vi bara har medias uppgifter och ord som står mot ord så ska vi vara väldigt försiktiga.

  Maud Olofsson utrycker sig klokt:
  ”Händelsen är tragisk för båda parter och det finns bara förlorare”

 3. Vem tror man mest på två tankade brudar plus spjuver på Crazy Horse (!) eller nykter krogpersonal? Har ingen vidare positiv inställning till ordningsvakter men min erfarenhet är att det i 99,5% av fallen inte är de som ställer till bråk (iaf inte på krogen, hade det hänt i t.ex. tbanan hade det varit mer öppet för spekulation).

  Låter vidare lite otroligt att ordningsvakterna skulle vara så pass bevandrade i politik att de skulle känna igen en pressekretare från SSU – vilket talar för att denne man också viftat med sitt politruker kort.

 4. Märker nu att ”anonym” (http://promemorian.blogspot.com/2006/01/en-skandal-ssu-knappast-behvde.html) uttryckte det betydligt bättre:

  ”Jag har inget stort förtroende för ordningsvakter och Crazy Horse är väl knappast att beskriva som ett klassigt hak heller (Vad sjutton gjorde de där, av alla ställen?!). Men ingen skall komma och påstå att ordningsvakten i fråga har flippat ur totalt, traskat fram till ett nyktert och skötsamt gäng, drämt batongen i skallen på dem, gastat ”ni är vitt slödder” åt dem, stampat på sin radio och kastat klockan i närmsta ölglas.”

 5. Hysteriskt roligt när folk verkar tro att Crazy Horse är ett ställe för brats och prinsessor. Kolla bara vad allas vår Jinge skriver:
  ”Dessutom kutar SSU:s ledning på restaurangerna runt Stureplan tydligen..”

  Crazy Horse är ju ett sunkhak, med cowboytema liksom och Stöl för 27 spänn… en och annan kanske skulle behöva komma ut i verkligheten lite 😉

 6. Inte bara Jinge; Henrik Brors (DN)skriver: ”Men om Anna Sjödin vill ha rollen som klasskämpe i den verkliga världen måste hon nog också visa att hon inte lockas att få vara med i låtsasvärlden vid Stureplan.”

 7. Crazy Horse är ju verkligen ett brat-ställe, oja.
  Det enda som möjligtvis håller högre klass och har fler överklassbesökare är Gröne jägaren..

 8. Den roligaste kommentaren hitills hittar man hos kommentarerna till Esbatis blogg:
  ”…vad fan gör en sosse på crazy horse på östermalm? ett ställe där dom fan har porträttbilder på kungafamiljen. det är upplagt för bråk. arbetarklassens frustrationer och aggressioner väcks till liv på porriga överklasställen som dessa”

  haha… måste vara samma ärkepucko som krossade rutor hos Silja Line på nån av gatufesterna med motiveringen ”för att de transporterar överklassen”.

  När både Silja Line och Crazy Horse ses som representanter för överklassen så undrar man ju vilken gegge mökvänstern blandar i sin pipa egentligen…

 9. Har sagt det hos Haja, men säger det även här:

  Jag gillar inte referenserna till fallet med Per Bill. Säkert var bägge påverkade av alkohol – men där slutar likheterna.

  Bill anfölls på eftermiddagen ute på trottoaren av en ordningsvakt vars jurisdiktion inte sträckte sig längre än till serveringsbåtens reling. Och det var ju solklart redan första nyhetsdagen.

  Sjödin, däremot, avvisas inifrån en krog mitt i natten, av en vakt som uttryckligen har som uppgift att hålla ordning på sagda krog, varvid bråk uppstår.

  Det är en jävla skillnad, det. I det förra fallet är det legitimt, snudd på moraliskt rätt, ja rentav självförsvar, att göra motstånd. I det senare är det sannolikt våld mot tjänsteman.

 10. Gudmundson: jo, du har onekligen en poäng där. Men det jag retar mig på hos Erixon har mer med språkbruket och slutledningen att göra:
  ”PER BILL VAR INTE BERUSAD.”
  kontra
  ”Sådan ser vår socialdemokratiska maktelit ut.”

 11. Det är så jävla dumt tycker jag. Erixon måste också veta hur medierna funkar. Jag har en viss indirekt koll på dett sedan min farsa verkade som ”obekväm kommunpolitker” och utsattes för en massa osakliga kampanjer från en enskild journalists sida. Denne journalist drog sig inte för att publicera rent och skärt skvallet från sina källor. Nej, jag litar aldrig på medierna när det kommer till politik. Finns på tok för många oseriösa kastrullhäxor som verkar som journalister och publicerar vilkrn jävla skit som helst.

 12. Jag har ingen anning om vem som gjort fel.
  Troligtvis båda två.
  En dörrvakt ger jag inte mycket för, inte heller en sosse för den delen.
  Dock är det intressant att hon bara någon dag innan skrev en kritisk artikel mot Thomas Bodström. KONSPIRATION?;)

  Men övernattar man hos Herr. Blå så har man troligtvis gjort ett eller två fel.
  Two wrongs don’t make a right!.

  Tss Tss Tss!

  Släpp spriten fri.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.