Grattis till Riksteatern.

Kulturnyheterna:

För första gången gör Riksteatern en turné utan att det kostar skattebetalarna en enda krona. Med enbart sponsorpengar ska pjäsen Geten eller Vem är Sylvia? visas runt om i landet, skriver Svenska Dagbladet.

Riksteatern har köpt uppsättningen med Michael Nyqvist och Suzanne Reuter som dragplåster och en hotellkedja står för kostnaderna.

Skönt att se en representant för den fina kulturen som vågar testa nya vägar som inte innebär att kultur per automatik ska vara finansierade av skattepengar.

4 reaktioner till “Grattis till Riksteatern.”

  1. Ja, den vägen tycker jag är alldeles utmärkt. Det blir knivigare om företag t ex börjar beställa manus och kräva ett visst innehåll… Jag ser ett skräckscenario där en marknadsavdelning lägger sig i manusarbetet som de inte har en aning om… Vill att man skriver in deras produkter eller tjänster… Hugaligen. Ja, så ser jag på det som manusförfattare alltså.

  2. Monica: fast statligt finansierad är ju ingen garanti för den ”fria” konsten. Jag ser ett skräckscenario där nån statlig myndighet lägger sig i manusförfattandet och vill att man skriver om deras tjänster eller ideologi 😉

  3. > Jag ser ett skräckscenario där en
    > marknadsavdelning lägger sig i
    > manusarbetet

    Vad är det för farligt med det?

  4. Ja, Daniel, det är självklart lika illa. Apa: Ojojoj. Det räcker så bra med att alldeles för många lägger sig i redan nu, utan att människor på marknadsavdelningar på företag ska göra det också. Filmer skulle aldrig bli klara…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.