Oh.My.God!

Från Globaljuggler:

Susanne Flodmark i Malmö är utbildad landskapsarkitekt och har jobbat fem månader för Malmö kommun. Personen som hon vikarierar för har ansökt om friår och därmed kommer hon att tvingas sluta eftersom reglerna säger hon inte är kvalificerad för friårsvikariat eftersom hon inte är arbetslös.

Om inte friårshelvetet avskaffas i nästa mandatperiod så finns risk att jag gör nåt drastiskt

7 reaktioner till “Oh.My.God!”

 1. Ja, men hon hade ju fått sluta i alla fall. Om den ordinarie kommit tillbaka istället för att ta friår. Sen att reglerna säger att hon nu inte får vikariera för att hon redan har ett vikariat och inte är arbetslös är ju bara det gamla vanliga Moment 22…

 2. Friår har inget med ‘personlig utveckling’ eller sabbatsår att göra, och allt att göra med att frissera statistiken kring arbetslöshet. Att det sedan uppstår absurditeter kring reglerna är ju situation normal i ett överreglerat hyperbyråkratiskt samhälle.

 3. Monika: Det är inte alls säkert att Susanne skulle fått sluta. Med ett avslag på friårsansökningen kanske den ordinarie anställde skulle ha slutat för att göra något annat, eller förlängt sin tjänstledighet ytterligare.

 4. globaljuggler: personen som sökte friår var alltså sjukskriven eller liknande? verkar logiskt iaf. Är det inte skitbra att man kan ge personen ett år att ta tag i de problem (stress eller whatever) denne har för att sedan komma tillbaka och jobba? Känns rätt så larvigt att göra en grej av nån miss i regelverket kring friåret, vikarien borde naturligtvis fått behålla vikariatet.

 5. ja Susanne, du känner dig missgynnad för att du inte får behålla ditt vik. men friåret är en unik arbetsmarknadsåtgärd på så vis att någon anna än den arbetslöse får glädje av att man använder A-kassan på ett nytt fantastiskt klokt sätt. En person får arbetslivserfarenhet och en får lov att dra sig tillbaka från sitt dagliga värv och göra precis vad han/hon vill med sina dagar.
  Det är väl undebart att möjligheten finns.

 6. Snarare en unikt korkad arbetsmarknadsåtgärd. Vi behöver inte rundgång i systemet, eller dör den delen färre som jobbar. Tvärtom. Om nån vill ta ledigt för att ”förverkliga sig själv” så ska det inte ske på skattebetalarnas bekostnad.
  Nu satsas det på flummiga låtsasåtgärder istället för att försöka underlätta så det skapas riktiga jobb. friåret är inget annat än en kapitulation där regeringen inser att de är oförmögna att skapa jobb.

  Och det är givetvis helt barockt att Susanne måste sluta på sitt jobb bara för den hon vikar för har bestämt sig för att ta friår. Idioti på hög nivå.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.