Kids in the hall.

Jag måste säga att det är kul när yngre personer tar rejäl plats i politiken. I förra riksdagsvalet tog ju t.ex ungtupparna Darvik och Fridolin plats i Riksdagen.

Och i kommunpolitiken i min hemkommun Jönköping vill man inte vara sämre. I somras blev 26-årige moderaten Mats Green nytt kommunalråd, och det ser ut som om sossarnas nya kommunalråd efter årsskiftet heter Elin Lagerqvist, och är 29 år gammal.

Det kommer i så fall innebära att två av kommunens fem kommunalråd kommer att vara under 30 år – vilket känns som det borde vara unikt i Sverige.

Trots att jag – hemska tanke – har passerat 30-årsstrecket så måste jag säga att jag välkomnar den här föryngringen av politiken. De kan säkert se saker och ting radikalt annorlunda än sina mer erfarna kollegor som ligger kring 50+ (även om varken sossar eller moderater är de mest förändringsbenägna…).

Så länge man låter några gamlingar vara kvar vill säga. Nyckeln är ju mångfald. Jag vill ju inte direkt se en kommun som styrs av enbart ”snorungar”.

3 reaktioner till “Kids in the hall.”

  1. Har läst intervjuer med både Darvik och Fridolin där de sagt sig ämna ge upp sina riksdagsplatser när den här perioden är över, så förhoppningsvis kommer de ut i verkligheten också innan de eventuellt återvänder till politiken.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.