Definitionen av ironi.

Nationalencyklopedin:

ironi (lat. ironi´a ’ironi’, av grek. eiranei´a ’förställning’, ’ironi’, bildning till ei´ran ’hycklare’), i allmänt språkbruk term för yttrande eller framställning där upphovsmannen säger motsatsen till vad han verkligen menar

Ur verkligheten:

Samtidigt som bidragspengarna från regeringen flödade in för påhittade feministiska projekt hyrde 44-åringen en lägenhet i Stockholm.
Hyran var 3 500 kronor i månaden. Polisen har hittat hyresavtalet som avslöjar vilka regler som gällde. Bland annat skulle spermafläckar som inte gick att få bort, ersättas med 1 000 kronor styck. Dessutom slogs det fast att ”videospelning av porrfilm” var tillåten, så länge det skedde diskret.[…]
Regeringstjänstemannen hade också ordnat fram 20 000 kronor till en skönhetsoperation för hustrun.

Man måste nästan garva åt det – och jag antar att regeringstjänstemannen själv har gjort det.

2 reaktioner till “Definitionen av ironi.”

  1. Jag vet inte vad som är värst: att man kan få 100 000 av regeringen för att ”motverka sexualiseringen av vardagsrummet”, eller att man kan få 100 000 av regeringen för att sexualisera vardagsrummet.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.