Dagens konspirationsteori.

Jag måste säga – jag älskar konspirationer, konspirationsteoretiker och konspirationsteorier. Inte så att jag delar deras uppfattning, det är nog snarare så att jag dras till den absurda galenskapen som de flesta konspirationsteoritiker odlar fram. I Jönköping hade vi i flera år ”lappmannen”, Stellan. Varje dag gick han omkring på stan och höll en lapp över huvudet där det stod ”Carl-Erik ***** sköt Olof Palme” (jag har valt att ta bort efternamnet). På nätterna satte han upp mängder med skrivelser på varenda offentlig affischtavla han kunde hitta. Dessa var fyllda med hans teorier om Palme-mordet, Estonia, Kennedymordet. You name it. Ibland stannade man till och läste. inte för att man trodde på ett ord av det han skrev. Men det var underhållande.

Tyvärr så lämnade Stellan oss. Han flyttade nämligen till Lund. Och ryktet säger att han dagligen gör lundensarna glada med sina tokerier.

Men som sagt var – konspirationer är roliga.

Därför var det med glädje jag hittade den nystartade sidan 11september2001.blogspot.com – med en lång redogörelse om vad som egentligen hände den 11 september. Eftersom personen bakom sidan verkar ha alldeles för mycket tid och skriver alldeles för mycket text för sitt eget bästa – såsom alla goda konspirationsteoretiker och rättshaverister gör – så kommer jag och tänka på Stellan. Och saknar honom faktiskt lite.

Uppdatering:
Finns en artikel i Sydsvenskan för er som vill läsa mer om Stellan. Han har även förärats en artikel i Wikipedia. Ganska tragiskt öde egentligen.

13 reaktioner till “Dagens konspirationsteori.”

 1. Ha ha, lysande!
  Såg att han även länkat till ”cooperativeresearch.org” som verkar dyka upp i vart och varannan kommentar från vänsterhåll hos Esbati nuförtiden. Något om ”amerikanskt världsherravälde” osv brukar det babblas om..

 2. Var mycket i Jönköping förr, när jag fortfarande bodde i Småland. Saknar också Stellan när jag är där. Har funderat på vad som hände med honom.
  När jag senast var inne på buzz, hittade jag denna: http://web.telia.com/~u46707775/pics/p/Bilde054.jpg känner på nåt sätt igen det…
  Här i Linköping har vi bara en kvinna som gr omgring på stan med ett hoprullat standar på en guldstav nästan varje dag…

 3. Jag kan annars tipsa om Satanistdebatten på SR.se RingP1s debattsida. Vad sägs om lite Illuminati, Judar, Satanister, Frimurare mm. Herr Sparrestad är riktigt kul… Tyvärr har debatten dött men vill man leta rättshaverister så finns dom där. Även Ralf…

 4. Det här är något av en favoritstycke från 11/9-sidan f.ö:
  The 23rd floor of Building 7 had received 15 million dollars’ worth of renovations to create an emergency command center for then-Mayor Rudolf Giuliani. The features of the command center include:

  * Bullet- and bomb-resistant windows
  * An independent, secure air and water supply
  * The ability to withstand winds of 160 mph

  Det finns misstankar om att flygplanen mot WTC 1 och WTC 2 fjärrstyrdes från denna kommandocentral och att sen WTC 7 sprängdes efter det att det hade utrymts.

 5. Jag tycker det är en dålig konspirationsteoretiker. Han nämner ju inte ens att det var en missil som sköts mot Pentagon och inte ett flygplan som kraschades 🙂

 6. Finns en kille i kiruna som sätter upp lappar om de narkosvåldtäkter som han tror försegår på sjukhuset i staden. Han tror att i princip alla med lite mer inflytande än gemene man i kiruna är inblandade. läkare, tidigare officerare på det nedlagda regementet, poliser, chefer på LKAB, skolmänniskor, kommuntjänstemän och naturligvis fackföreninsgfolk och politiker. Tyvärr är han noggrann med namn och familjen till makthavaren får sig ofta en släng av sleven med.

  Jäkligt underhållande men en del tar illa vid sig eller blir rädda.

 7. Rekommenderar gladeligen Umberto Ecos ”Foucaults pendel” för alla som någonsin fascinerats av tempelriddare, frimurare och rosencrantzare (sic?). Borde ha fått mer uppmärksamhet än den där klåparen Dan Brown har lyckats få (…genom att sälja sin själ till satan, eller eftersom han är medlem av något hemligt sällskap?).

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.