Kampanj: Ge Bengan Canal Plus.

Förbundskaptenen i ishockey, Bengt-Åke Gustafsson, har ju i sin preliminära OS-trupp om 64 spelare tagit ut hela 11 spelare från hans gamla lag, Färjestad BK. Vilket är lika många spelare som det är totalt från de tre topplagen i Elitserien, Linköping, Frölunda och HV71. Detta trots att Färjestad ligger i mitten av ligan, och enbart har med en spelare på topp tio i Elitseriens poängliga. Ett antal duktiga NHL-svenskar har också fått stå tillbaka på grund av Bengans kärlek till hemmalaget.

Eftersom Bengt-Åke motiverar sin trupp med att han ”har bättre koll på de som spelar här hemma och vet vad de går för” så är det dags att göra något åt det.

Jag har därför startat en kampanj för att Bengan ska få möjlighet att kolla in andra hockeyspelare utan att ens lämna värmlandsskogarna.

Lösningen heter Canal Plus med Säsongskortet.

Tack vare teknikens under kan Bengan sitta hemma i sitt vardagsrum och följa hockeybataljerna i NHL, men även en hel del matcher från elitserien. För en blygsam kostnad av 4000 kronor om året kan han se mängder av hockeymatcher förutom Kaffemaffians hemmamatcher i Karlstad. Mitt mål är alltså att samla in dessa pengar och ge till hockeyförbundet alternativt till Bengan direkt för denna facilitet.

Och Du kan bidra enkelt via din mobiltelefon, genom att skicka ett SMS till nummer 725 50 722 50 med text som nedan:

Skänk 10 kr, skriv: dekman 10
Skänk 20 kr, skriv: dekman 20
Skänk 50 kr, skriv: dekman 50

Tänk på att Ditt bidrag kan göra skillnad!

OBS! Om jag inte kommer upp till 4000 kronor – eller om jag ångrar mig – så kommer varenda öre jag får in helt oavkortat att gå till mig själv och driften av den här bloggen. I drift av blogg ingår även konsertbiljetter och Gin & Tonic. Så nu vet ni det.Kampanjen pågår till årsskiftet. Om jag inte har kommit upp i 4000 kronor skänks allt till välgörande ändamål, som mina läsare får rösta om. Allt eventuellt överskott likaså.

Uppdatering:

Tyvärr hade jag lyckats skriva fel nummer tidigare. Det korrekta SMS-numret är 72550 – och inget annat.

9 reaktioner till “Kampanj: Ge Bengan Canal Plus.”

 1. Själv är jag FBK:are och det är så man skäms över Bengas val. Skyll bara inte på oss för förbundskaptenens val.

  I FBK anser jag att följande har chans på OS.

  Jörgen Jönsson (underskattad)
  Tomas Rhodin (om NHL-backarna floppar, bra offensivt).

  Hur han hittar de övriga är för mig ett mysterium…

 2. Marcus: lugnt, jag skyller allt på Bengan 😉

  Fast jag skulle nog inte kalla Jörgen Jönsson för underskattad. Han har väl varit gjuten i landslaget i flera år nu.

  Som HVare har jag svårt dock att se nån HV-spelare som platsar i en OS-trupp. Möjligen Liv om han är i sin bästa form. Och kanske Andreas Karlsson eller Mika Hannula. Men vi får se.

 3. 1) Hur vet du att Gustafsson inte redan har Canal Plus och följt de övriga matcherna men ändå dissat de andra spelarna?

  2) SMS-tjänsten, hur funkar/skaffar man en sådan?

  (OBS: Är helt opolitisk när det kommer till hockey)

 4. Well, nu blev det helt enkelt mycket intressantare att skänka pengar. Själv tycker jag att han borde tagit ut halva Leksand till landslaget, jag tycker att leksingarna borde få spela hockey nämligen och det är ju inte direkt vad dom gör nu…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.