Ett skolexempel.

Ur Tiina Rosenbergs debattartikel i dagens DN:

Inte helt oväntat fann jag i måndags en försändelse från Timbro. Jag fick då ta emot en thriller med ett följande följebrev: ”Hej Tiina! Det här är en bok som handlar om en frustrerande tillvaro där den ena efter den andra försvinner. En situation som förmodligen inte är helt obekant.” Detta hot har jag nu polisanmält. Utan att vara någon större anhängare av maffiafilmer känner jag igen Gudfadern när han talar.

Timbros ”hot”:

Hej Tiina!

Det här är en bok som handlar om en frustrerande tillvaro där den ena efter den andra att hoppar av och försvinner. En situation som förmodligen inte är helt obekant.

Ur Nationalencyklopedin:

rättshaveri, rätthaveri, onyanserad och överdriven strävan att till varje pris utkräva sin rätt i stort och smått. Ordet kan också avse en tendens att pedantiskt anlägga rättsliga synpunkter på allt, även de obetydligaste småsaker.

I rest my case.

11 reaktioner till “Ett skolexempel.”

 1. Gud så smaklöst. Kan ju verkligen förstå att den där kvinnan blev lite skärrad. Är säkert jätteskoj – oja…

 2. Trist att slå på någon som uppenbarligen ligger ner. Jag har svårt att tänka mig att Tiina skulle komma med sådana anklagelser om hon inte redan från början känt sig väldigt utsatt och om hon därmed kunnat tänka klart.

  Skade glädje är den bästa glädjen då?

 3. Färglös: Tiina Rosenberg har förolämpat och nedvärderat varenda person som har kritiserat hennes åsikter. Hon har antagit en slags position av att vara ”untouchable” och de som inte håller med om hennes rätt extrema åsikter kallas allt från homofober till kvinnohatare.

  Att jag driver med hennes löjliga tilltag att polisanmäla Timbro är inte att slå på den som ligger. Om andra ska tåla Tiinas förolämpningar och harranger så måste hon tåla även ett litet skämt från min sida. (jag tar givetvis avstånd från alla typer av riktiga hot som har riktats mot henne)

 4. Jo det är väl just det där med de riktiga hoten som komplicerar… Om jag själv och mina anhöriga blev uppringda av allt från flåsare till dödshotare dagarna i ända så skulle jag nog också bli paranoid efter ett tag. Sedan blir det naturligtvis inte lättare att få en sansad bild när hela ens verklighet och verksamhet går ut på att hitta dolda maktstrukturer och konspirationer och analysera hur dessa påverkar världen och individerna.

  Äh – jag är splittrad: ”Just because you’re paranoid doesn’t mean nobody is following you”. Men å andra sidan kan ingen i längden förvänta sig att få framföra sina stridbara argument på ett stridbart sätt och förvänta sig att förbli oemotsagd. Och nu har det ju dessutom antytts att det där med verkliga hot kan varit något som i alla fall polisen inte hört talas om förut… Hur som helst verkar det vara ett sansat beslut att hoppa av ett tag.

 5. Jag har försökt formulera ett svar som håller men inget jag lycks skriva klarar ”Är du så jävla bra själv då”-testet. Jag tycker fortfarande att ditt inlägg drar åt lyteskomik men jag kan alltså inte svära på att jag inte själv skulle skriva liknande inlägg om förutsättningarna vore annorlunda.

  Jag är inte helt uppdaterad på Tiinas tidigare förehavanden men att döma av debattartikeln är hon svindlande nära att bli just rättshaverist. Kanske är hon det just av de anledningar du beskriver. Jag håller med ”simon j” om att hon nog gör rätt i att ”hoppa av ett tag”.

 6. Färglös: Lyteskomik hade det varit om Tiina hade varit förståndshandikappad. Nu är hon en högt utbildad, intelligent kvinna med maktposition som beter sig på detta sättet.
  Hon har också betydligt mer makt än vad exempelvis jag har, vilket gör att jag slår uppåt.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.