Bob Moog 1934-2005

En av den moderna musikhistoriens allra viktigaste personer, syntsmakaren Bob Moog är död. Han dog 71 år gammal av cancer – i sitt hem i Asheville, North Carolina. En sak är säker – utan Bob Moog hade min egna musikaliska bakgrund sett helt annorlunda ut. Bob är död, och kommer att saknas – men hans ljud kommer att leva länge.

What would the world of modern music be like without the inventions of Bob Moog? One answer would be: very boring. Bob MoogÂ’s namesake analog synthesizers have affected popular music in ways he might not have expected back in 1954 when he began building theremins with his father. But 50 years later, BobÂ’s musical instruments have catapulted so many styles of music into the future, and his contributions to both players and technicians grow even more profound in retrospect.

Länk

4 reaktioner till “Bob Moog 1934-2005”

  1. Jag åker till Asheville om ett par veckor. Ska jag hylla Moog från dig på något sätt Daniel?

  2. Nä det behöver du inte, men du får gärna fixa en Moog-tröja 🙂

    Kul att höra nåt ifrån dig igen…trodde du gått under jorden eller nåt 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.