"Jag är inte korkad – jag är Göteborgare"

Öppet brev till Folkhälsominister Morgan Johansson:

Hej Morgan

Du tycker ju om att förbjuda det mesta i folkhälsans namn, är det inte snart dags att en gång för alla föbjuda denna äggmökiga plåga som drivit över vårt land i årtionden, och som korkade individer från västkusten använder som bortförklaring när de har tokfel – nämligen den där j***a ”Göteborgshumorn”.

Bara senaste veckorna har jag två exempel på hur denna ”humor” (eller brist på densamma) förpestar vår tillvaro. Vi kan ju till exempel ta Högsta Domstolens ordförande, Bo Svensson, som skyllde ett djupt olämpligt uttalande på att han var göteborgare.

Nu senast är det den tokroliga marxistiska haveristbloggaren och ”journalisten” Hankins, som först skrev ett ”kul” inlägg om liberala bloggar. Som vanligt beskylls alla som inte delar hans syn med att vara humorlösa (kul kille som sagt var) och som kommentar i bloggen Viskningar och Rop så skyller han dumheterna och rena felaktigheter på – surpise – ”göteborgshumorn”!

Så snälla Morgan! Tag ditt ansvar. Gör något åt denna farsot som sprider sig, innan vi alla är drabbade. Sen så kanske du även kan tipsa om vem mer man ska kontakta. Konsumentverket kanske – eftersom denna s.k. ”göteborgshumorn” faktiskt är falsk varudeklaration, då den de fakto saknar just humor.

Är det inte snart dags att skicka Hankins och Svensson till interneringsläger tillsammans med Oldsberg, Brandeby, Malmberg, Eriksson och allt vad de nu heter?

Högaktningsfullt
Daniel, bekymrad medborgare

PS! Tacka vet jag Stockholmare – de har aldrig påstått att de har humor och har heller aldrig försökt visa att de skulle ha det. All heder till dem! DS!

13 reaktioner till “"Jag är inte korkad – jag är Göteborgare"”

  1. Bra initiativ! Då kan vi som bor i Göteborg slippa skiten också. Sture Hegerfors är den förste mot väggen!

  2. Jag menar Sture. Jag vet inte om du läser GP regelbundet men längst bak i del 3 finns en lite seriestrip som han gör med usla göteborgsvitsar. Han har även en sida i veckan där läsare kan skicka in sina bästa göteborgsvitsar. Han propagerar för ett svenskt humormuseum som naturligtvis ska finnas i Göteborg. Är det någon som ska hängas ut för Gôtebåsshumorn så är det han!

  3. Underligt att samtliga de som inte förstått att Milton Keynes var en ordvits där jag mixade ihop två idiotiska forskares namn till ett som fick en ny betydelse är, hör och häpna- Stockholmare…

  4. Upplysningsvis kan jag meddela Hankins att alla som inte bor i Görlaborg faktiskt inte är stckholmare. Och ordvitsen håller verkligen hög klass. Ungefär som att säga att kommunister gillar Karl Lenin eller Vladimisr Stalin. Men nu är det iofs ingen som har påstått att ”göteborgshumor” skulle vara vare sig intelligent eller rolig. Ungefär som kommunister då.

  5. hahaha, den ”goa göteborgshumorn” är verkligen överskattad! jag är själv x-göteborgare som lyckligt nog har fått asyl i Stockholm 🙂

  6. Daniel/ Ja om namen tillsammans bildat en ort som de gjorde i mitt fall så hade det varit en godkänd ordlek. Men eftersom jag knappast försökte vara lustig i detta fall utan bara lekte med orden kan man ju verkligen fråga sig varför det blir en explosion av motreaktioner till just den här mot borgare väldigt hånfulla artikeln som i grunden inte har ett skit med Göteborgshumor att göra utan är ett rent pissande på liberaler…

  7. ”Men eftersom jag knappast försökte vara lustig i detta fall utan bara lekte med orden kan man ju verkligen fråga sig varför det blir en explosion av motreaktioner till just den här mot borgare väldigt hånfulla artikeln som i grunden inte har ett skit med Göteborgshumor att göra utan är ett rent pissande på liberalerÂ…”

    Kanske för att ”artikeln” var fånig snarare en hånfull? eller att liberaler tycker ungefär lika illa om dig som du gör om liberaler? Eller det faktum att du anklagar alla som inte ser det ”roliga” för att vara humorlösa? Eller så kanske vi bara har blivit vilseledda och faktiskt trott att du har något att säga? Ja, frågorna är många.

  8. Göteborgare asså jag vte inte…de ”försöker” smälta in här i Stockholm men de misslyckas alltid kapitlat. Jag menar, det är inte OK att vara go och käck på morgonen i tunnebanan och sprida goa vitsar. Skulle vi inte ha tvångsmatats med ironi från våra ”stockholmskomiker” det senaste decenniet, så skulle vi inte kunna hålla tillbaka tankarna på att knuffa dem framför tåget. Göteborgare, passa er för snart kommer det en generation som inte är ironiker och då ligger ni risigt till!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.