Döda alla jävla spammare.

Genom hårdare spamsskydd har jag lyckats bli av med alla kommentarsspam, men nu har nästa plåga dykt upp. Nämligen så kallad referal spam. Det fungerar så att det ser ut som om en sajt, exempelvis en spelsida, har länkat till min blogg och skickat x antal besökare hit därifrån. Många bloggare väljer nämligen att visa exempelvis tio senaste ”referals” på sin sida, och genom att spamma det – och alltså få en länk från bloggar – så får de här aporna högre page rank i Google. Jag har ingen sån funktion på Subjektiv, men de syns tyvärr i min statistik och fuckar upp den fullständigt. Statistiken visar nämligen de 30 sidor som har genererat flest besök till min sida. På grund av dessa kukhelvetessatans spammare så tar de upp typ 20 av de 30 platserna, vilket gör statistiken värdelös.

Jag har god lust att ställa upp dessa förbannade spammare mot en vägg och i god leninistisk anda skjuta dom* en efter en.


Fotnot*:
Jag är emot dödsstraff så jag skulle nog nöja med mig att trycka in vassa bambustickor under naglarna på dem.

10 reaktioner till “Döda alla jävla spammare.”

 1. Tror att din gode vän Mr. Lantz har hackat ihop nån liten kodsnutt som filtrerar bort såna ur statistiken, fråga honom.

 2. ”Många bloggare väljer nämligen att visa exempelvis tio senaste “referals” på sin sida”

  Upplys mig! Vad är det?

 3. Nu hittar jag givetvis inget exempel på detta, men på den del sidor kan det stå i marginalen exempelvis ”10 latest referals”, och så länkar till sidor som i sin tur har länkat till den sidan (och som nån har klickat på).

 4. Mickey Barczyk har referrals i sin högermarginal:
  http://mj.barczyk.se/blog/

  Som tur är så har mitt bloggverktyg b2evolution inbyggd funktion för att ta bort spamadresser från loggar, kommentarer och trackbacks.

  Vad sägs om kinesisk vattentortyr på spammarna?

 5. Aha. Jag har också B2 Evolution och har varit rätt befriad från spam, men efter att ha läst här kollade jag besökslistan och där! Några jävla pokersajter. Hur får man bort dem!?!

 6. Jadu, jag har ingen koll på B2 Evolution – tyvärr. För övrigt så stoppade mitt spamfilter ditt inlägg, det tycker inte om det där p-ordet 😉

 7. Spammare bör utsättas för kinesisk vattentortyr som Patrick föreslog, men varför inte byta ut vattnet mot lagom utspädd soda? Tvåla till de j*vlarna bokstavligen…

 8. I min version 0.9.0.12 så finns en antispamflik i admingränssnittet. Klicka på update tills det inte finns några fler (datumkoden är så nära dagens datum som möjligt)

 9. referal spam är svårt att göra något åt om man inte har ett spamskydd som petar bort referals i bloggen som du beskriver. Jag vet inte vilken typ av spam du är utsatt för, men ta en titt här: http://spamhuntress.com/pinappleproxy-domains/

  Om det är bulgarerna – det är de jag är hårdast utsatt från – funkar inte mycket utom att försöka spärra IP. Jag kollar loggarna och spärrar dagligen för att hålla deras trafik till ett minimum.

  Dödstraff har förekommit i tankarna.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.